середа, 12 серпня 2015 13:35

Комбатів треба гнати з політики - експерт

Комбатів треба гнати з політики - експерт
УНІАН

Президент Росії Володимир Путін розраховує на політизацію воєнних формувань.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Ігор Козій.

"Це призводить рано чи пізно до конфліктів на регіональному рівні. Президент, Верховна Рада мають докласти всіх зусиль, аби армія була поза політикою. Не приймати в народні депутати, політичні партії діючих чи колишніх комбатів, військовослужбовців", - сказав він.

За словами Козія, іншою проблемою є криміналізація добровольчих батальйонів. "До цього часу Верховною Радою так і не прийнятий закон, який би регулював діяльність таких батальйонів у правильному для держави руслі. Бо фактично відбувається криміналізація, бажання підторгувати, "кришувати", "віджимати". Що ми побачили в Закарпатті. Не треба плутати порушника закону з тисячами людей, які захищають Батьківщину з тими ж погонами чи шевронами", - зауважив він.

Крім того, на думку експерта, Росія розраховує на деморалізацію українських бійців.

"Потрібно налагодити систему заміни військовослужбовців на передньому краї, відведення їх в тил, реабілітацію, підготовку. Цей процес повинен постійно відбуватись. Не можна тримати тих самих військових на одних напрямках. Замилюється око, з'являються нові спокуси", - пояснив він.

За словами Козія, Росія і далі постачатиме зброю бойовикам.

"Загострення на Донбасі продовжилось. Росія буде вкидувати додаткові артилерійські системи. Боєприпасів у них вистачає від Смоленська і до Владивостока. Застарілих боєприпасів дуже багато - 122, 120 і 152 мм. Російська залізниця все це своєчасно поставляє на Донбас. Зброя перекидається і накопичується", - зазначив експерт.

За його словами, у цій ситуації має спрацьовувати тактична військова розвідка. "Яка має все це оперативно розкривати і своєчасно інформувати командувачів, попереджати дії бойовиків", - зауважив Козій.

Зараз ви читаєте новину «Комбатів треба гнати з політики - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути