середа, 25 березня 2015 08:13

Коломойський готовий до "війни" проти Ахметова, Пінчука та центральної влади - експерт

Коломойський готовий до "війни" проти Ахметова, Пінчука та центральної влади - експерт
Фото: www.5.ua

Держава повинна встановити правила гри для усіх олігархів, щоб ніхто з них не почувався обіграним. Таку думку в коментар Gazeta.ua висловив економіст Борис Кушнірук. Водночас, за його словами, багатії не повинні й надалі контролювали державні активи.

Кушнірук розкритикував ідею реприватизації, назвавши її потужною бомбою. "Треба прийняти закон, який забороняє націоналізацію. Встановити мораторій на три роки. Через визначений період вони (олігархи -ред.) протягом п'яти років мають сплатити дооціночну вартість підприємств. Це унеможливить олігархічні бійки", - каже експерт.

Він вважає, що конфлікт з "Укрнафтою" виник саме через невизначену позицію держави.

"Логіка Коломойського по "Укранафті" наступна: він каже, що з одного боку держава хоче забрати девіденди, а за іншою схемою вона суттєво підняла рентні платежі. Отже держава отримує прибуток з двох джерел. Таким чином ми маємо хаотичну ситуацію", - пояснив економіст.

Кушнірук назвав непростими стосунки, які склалися між Коломойським та центральною владою і і зауважив, що олігарх готовий до "розбірок на всіх фронтах".

"Бізнес-група Приват одна з найпотужніших в Україні , яка контролює ЗМІ, деяких озброєних людей, має своїх депутатів в парламенті. Крім того вона адмініструє органи влади у Дніпропетровській області. А саме позиція Коломойського і стабілізація ситуації на Дніпропетровщині було ключовими у тому, що провалився сценарій Путіна і створення Новоросії не вдалося. Тому з цієї точки зору роль і значення Коломойського та його партнерів з групи Приват надзвичайно висока. Інша справа, що призначення олігарха губернатором від самого початку передбачало виникнення конфлікту інтересів. Що й сталося.

Коломойський за характером авантюрист, який психологічно готовий вести кланові розбірки одночасно на всіх фронтах: проти Ахметова, Пінчука, центральної влади. І це вже створює передумови, щоб було надто багато бажаючих щоб він програв", - каже Кушнірук.

Нагадаємо, що президент Порошенко звільнив Ігоря Колоймського з посади губернатора Дніпропетровщини. Вслід за ним подав у відставку його одіозний заступник Генадій Корбан. Звільненням передував конфлікт олігарха з центральною владою щодо впливу на діяльність "Укртранснафти" та "Укрнафти".

Зараз ви читаєте новину «Коломойський готовий до "війни" проти Ахметова, Пінчука та центральної влади - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути