Ексклюзиви
субота, 28 травня 2016 09:41

Колишній СБУшник злив НАБУ "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

Колишній СБУшник злив НАБУ "чорну бухгалтерію" Партії регіонів
Фото: ТАСС

Національне антикорупційне бюро отримало документи, які свідчать про витрати Партії регіонів на хабарі. У матеріалах фігурують десятки колишніх і нинішніх посадовців найвищого рівня.

"Чорну бухгалтерію" НАБУ передав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак. Про це він розповів у інтерв'ю DT.UA.

"Це – великий масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади. Значна частина цих матеріалів ­– "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Серед фігурантів цих матеріалів - посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у т.ч. найвищих судових інстанцій. Отримувачами хабарів були представники багатьох політичних партій – як провладних, так і опозиційних", - розповів Трепак.

Як зазначається, посадовці різних рівнів надавали Партії регіонів послуги. При цьому всі фігуранти отримували кошти під особисті підписи.

"На хабарі та інші підкупи було витрачено близько 2 мільярдів доларів. Хабарі у 500 тисяч чи мільйон доларів були мало не нормою. У багатьох випадках вони сягали 5, 8 і навіть 20 мільйонів доларів. Зауважте, готівкою! Переважно це були одноразові "виплати", але й мало місце систематичне отримання хабарів, у деяких випадках воно тривало роками", - сказав Трепак.

У документах є інформація про те, ким, коли і який саме злочин було вчинено. "Чорна бухгалтерія" Партії регіонів охоплює дуже тривалий період виплат: термін правління кількох президентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ йдуть внутрішні розбірки через відсутність доказів проти Мартиненка - адвокат

Раніше повідомлялося, що 25 травня НАБУ викрило схему привласнення землі на 50 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Колишній СБУшник злив НАБУ "чорну бухгалтерію" Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути