четвер, 17 січня 2013 19:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Коли йдеться про Тимошенко, влада діє ірраціонально, виходячи із комплексів і фобій" - Гарань

"Коли йдеться про Тимошенко, влада діє ірраціонально, виходячи із комплексів і фобій" - Гарань
Олексій Гарань: "Їм мало людину посадити, її ще треба принижувати морально". Фото: glavcom.ua

Влада діє ірраціонально по відношенню до всього, що стосується Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

Коментуючи акцію непокори Тимошенко та ще кількох депутатів-жінок, він наголосив, що це є реакцією на ірраціональні кроки влади у справі екс-прем'єра та інших засуджених політиків.

"У цьому випадку Тимошенко використовує всі засоби, які їй лишаються, - підкреслив експерт. - Ми бачимо, що те, що відбувається навколо Тимошенко є абсурдом. Вони думають, що мало просто посадити людину, а її ще треба принижувати морально. Згадаймо всі ці викинені відео в Інтернет, після яких Генпрокуратура заявляла, що вона не може знайти того, хто робив ці відео. Це просто нонсен, трагіфарс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті "бютівцям" пообіцяли забезпечити Тимошенко телефонним зв'язком

Гарань додав: "Тому, думаю, ця форма протесту проти таких речей і спрямована. Не так багато методів є у політичного в'язня для того, щоби продемонструвати свою непокору. Крім того, у цій ситуації Тимошенко намагається показати українському суспільству, громадськості, що вона не є зламаною".

Взагалі, на думку експерта, дії влади останнім часом, особливо щодо Тимошенко, пояснити важко .

"У справі Тимошенко вони діють не раціонально. Навіть не тільки у справі Тимошенко. Це стосується і Луценка, це стосується і проведення виборів, коли робляться речі, абсолютно не потрібні навіть для самої ж цієї влади, які шкодять цій владі і підривають довіру до неї на заході. Також можна згадати дії того ж Кузьміна, які є ірраціональними, абсурдними, які, зрештою, виставляють на посміховисько і його, і владу в цілому", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вона дратує – вона не ЦКЛ" - лікарі Тимошенко повстали проти неї

Гарань зазначив: "Тому прогнозувати реакцію влади на акцію Тимошенко дуже важко. Мені здається, що коли ідеться про Тимошенко і Луценка, наше керівництво, зокрема Янукович, діють виходячи з певних психологічних комплексів, фобій, реваншу, помсти, не прораховуючи, чим це обернеться не тільки для країни, а й для них самих".

Як повідомлялося, 8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жіночий десант" ігнорує прохання залишити лікарню Тимошенко

16 січня народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова приїхали на короткострокове побачення з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в харківську ЦКБ № 5. Вони повідомили, що головна мета їхнього візиту - підтримка Тимошенко, однак пізніше заявили, що приєднуються до акції громадянської непокори екс-прем'єра і будуть разом з нею до тих пір, поки її вимоги не будуть виконані.

Зараз ви читаєте новину «"Коли йдеться про Тимошенко, влада діє ірраціонально, виходячи із комплексів і фобій" - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути