четвер, 26 липня 2012 16:54

Спецтема: Боротьба за "мову"

Колесніченко: ОБСЄ і європолітики зацікавлені у дестабілізації ситуації в Україні

Колесніченко: ОБСЄ і європолітики зацікавлені у дестабілізації ситуації в Україні
Колесніченка дивує, що в комісара ОБСЄ під час його візитів в Україну не знаходиться часу зустрітися з такою нацменшиною, як росіяни. Фото: glavred.info

Негативна позиція Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Кнута Воллебека щодо "мовного" закону демонструє зацікавленість європейських політиків у дестабілізації ситуації в Україні.

Про це заявив журналістам народний депутат України (фракція Партія регіонів), співавтор закону Вадим Колесніченко.

"Вчора пан Кнут Воллебек викроїв цілих півгодини для зустрічі зі мною, при цьому він встиг зустрітися з Яценюком та іншими новоявленими експертами з мовного питання. Така негативна позиція Кнута Воллебека демонструє, що багато європейських політиків зацікавлені в дестабілізації ситуації в Україні", - сказав Колесніченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ український закон про мови не сподобався

За словами депутата, йому незрозуміло, чому Воллебек бере на себе сміливість коментувати законопроект, тому що єдиним експертним органом у цьому питанні, який визнається законодавством України, може бути Венеціанська комісія Ради Європи. У свою чергу, Венеціанська комісія, за твердженням Колесніченка, дала позитивну оцінку законопроекту "Про основи державної мовної політики".

"Цікаво, що у всіх країнах, через які проходив дипломатичний шлях пана Воллебека, з часом спалахували міжетнічні конфлікти", - охарактеризував свого опонента парламентарій.

Також Колесніченко зазначив, що в комісара ОБСЄ під час його візитів в Україну завжди знаходиться час, щоб зустрітися з угорцями, румунами, татарами, але ніколи - для зустрічі з найчисленнішою нацменшиною України - росіянами.

"Мене вразило зауваження Кнута Воллебека щодо фінансової необгрунтованості законопроекту. Я йому відповів, що раніше будь-які бланки громадянин України отримував за свої ж власні гроші - тепер за свої власні гроші він буде отримувати бланки на своїй рідній мові", - додав депутат.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко: ОБСЄ і європолітики зацікавлені у дестабілізації ситуації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути