четвер, 27 червня 2013 11:12

Клюєв у Варшаві обговорив з польськими колегами співпрацю у сфері безпеки та відносини Україна-ЄС

Двостороннє співробітництво України та Польщі у сфері безпеки та перспективи відносин України і Європейського Союзу у середу обговорили на зустрічі у Варшаві делегація Ради національної безпеки і оборони України на чолі з Секретарем РНБОУ Андрієм Клюєвим і представники Бюро національної безпеки Польщі на чолі з його керівником Станіславом Козєєм.

Особливу увагу Андрій Клюєв та Станіслав Козєй приділили питанням, що стосуються перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Учасники зустрічі обговорили взаємодію в рамках міжнародних миротворчих та антипіратських операцій, протидію міжнародному тероризму. Делегації двох країн розглянули питання активізації військово-технічного співробітництва, перспективи співробітництва підприємств оборонного комплексу України та Польщі.

Крім цього співрозмовники обговорили можливість видання чергового випуску Спільного українсько-польського бюлетеня з питань безпеки. Андрій Клюєв та Станіслав Козєй домовилися, що Радбези України та Польщі вже найближчим часом розпочнуть розробку проекту Плану співробітництва між двома відомствами на 2014-2015 роки.

Під час зустрічі Секретаря РНБО України Андрія Клюєва з Міністром національної оборони Республіки Польща Томашем Семоняком сторони позитивно відзначили активну співпрацю України та Польщі в оборонній сфері та висловили переконання в необхідності подальшого поглиблення співпраці українського та польського оборонних відомств, активізації військово-технічного співробітництва.

Андрій Клюєв і Томаш Семоняк також розглянули актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема, участь збройних сил обох країн у спільних регіональних проектах, міжнародній миротворчій діяльності, у тому числі в Афганістані та в операціях "Океанський щит".

Зараз ви читаєте новину «Клюєв у Варшаві обговорив з польськими колегами співпрацю у сфері безпеки та відносини Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути