субота, 17 листопада 2012 13:33

Ключковський: При наявності цього закону про референдум – забудьмо про демократію

Ключковський: При наявності цього закону про референдум – забудьмо про демократію
Фото: glavcom.ua

Закон про референдум, прийнятий 6 листопада Верховною Радою, є неконституційний,  і однією із його основних рис – це маніпулювання громадською думкою.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив народний депутат Юрій Ключковський.

"А що робити взагалі з неконституційним законом? Закон про референдум – неконституційний в десятку, а може й більше, положень. Ну що з цим можна зробити?", - поцікавився він, на що йому в залі відповіли, що варто звертатись до Конституційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін був стартом для Кучми та Януковича, а ВР для Мороза, Яценюка і Литвина – політолог

Окрім того, він додав, що "я би пропонував ініціювати референдум, в разі, якщо він набере чинності, про скасування цього закону".

За його словами, даний закон про референдум спрямований на вирішення проблем нинішньої влади: "При наявності цього закону – забудьмо про демократію, забудьмо про будь-які народні волевиявлення. Це закон про маніпулювання громадською думкою і протягування будь-якого вигідного, на цей момент, рішення існуючій владі. Від першої до останньої букви весь закон орієнтований виключно на це. Це, без сумніву, гра влади, але питання, на чиє замовлення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить не починати з її звільнення в новому парламенті - Турчинов

В свою чергу, політолог Олександр Солонтай сказав: "Підтримую, абсолютно, про ініціативу звертатись до Конституційного суду, від президента вимагати вето, а у випадку відсутності закон вступить в силу, а нові депутати Верховної Ради повинні запропонувати туди, відповідно, зміни або прийняття іншого закону".

Як повідомлялося, 6 листопада Верховна Рада прийняла закон про всеукраїнський референдум. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Ключковський: При наявності цього закону про референдум – забудьмо про демократію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути