четвер, 28 травня 2015 10:57

Кличко вніс до Київради проект припинення сканадальної забудови на Осокорках

Кличко вніс до Київради проект припинення сканадальної забудови на Осокорках
Фото: www.obzor24.in.ua

Київський міський голова Віталій Кличко вніс на розгляд до порядку денного Київради проект рішення про розірвання угоди із забудовником ТОВ "Скай-Буд ЛТД" про скандальне будівництво на Осокорках.

У фойє Київради жителі мікрорайону протестують проти будівництва торгівельного центру.

"Ми будемо контролювати і вимагати від депутатів розірвати угоду із забудовником про незаконне будівницвтво. Сподіваємося, що Віталій Володимирович прийме правильне рішення, а депутати проголосують. І наші діти будуть гратися на зеленій зоні, зупиняться бійки і конфлікти" - сказала Лідія Коваленко, жителька Осокорків.

Віталій Кличко, ставлячи це питання до порядку денного, зауважив, що договір із забудовником буде розірваний, місто компенсує витрати інвестору і надасть альтернативну ділянку.

"Ми розуміємо, що склалась складна ситуація, задля уникнення подальшої напруги ми розриваємо договір оренди і надаємо цій ділянці статусу скверу. Місто зацікавлене в інвестиціях, але інвестори мають враховувати думку киян. Я зустрічався з інвестором, ми знаходимо з ним копроміс, обговоимо компенсацію витрат, надамо альтернативну ділянку для будівництва", - заявив Кличко.

Він додав, що в Києві всього 150 будівництв незаконні.

Включення до порядку денного проекту рішення по Осокорках підтримало 82 депутати. На засіданні також присутній голова Дарницького району Геннадій Сінцов.

"Швидше за все забудовнику там зводити ТЦ не дадуть. Питання законності чи незаконності тут не стоїть. Ситуацію розхитали вже до макасимального рівня. Зараз, коли місту потрібні інвестиції, такі скандали вкрай невигідні. Жоден інвестор не вкладатиме гроші в місто, якщо в нього потім відберуть бізнес. Мають бути розроблені правила гри", - зауважив Сінцов. 

 Нагадаємо, 19 травня на місці забудови на Осокорках тривали сутички між активістами та правоохоронцями.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Кличко вніс до Київради проект припинення сканадальної забудови на Осокорках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути