Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2015 23:27

Жорстоке побоїще на Осокорках: повна відеохроніка подій
6

Фото: Андрій Жигайло

Вп'яте за останні два роки повалили будівельний паркан на майданчику біля станції метро Осокорки, що у Дарницькому районі Києва. Місцеві мешканці виступають проти забудови зеленої зони біля виходу з метрополітену. Тим часом забудовники переконують – отримали землю легально під торговий центр.

У вівторок протистояння розпочалось близько сьомої вечора коли огорожу оточили молодики у військовій уніформі та чорних балаклавах. На руках мали білі пов'язки. Назвали себе громадським об'єднанням "Лівий берег'', які прийшли допомогти підтримувати громадський порядок. Також були присутні близько 200 міліціонерів в бойових обладунках.
Їм протистояли близько 500 мешканців району та активістів. Активна фаза сутички почалась, коли останні почали розхитувати стовпи для огорожі будмайданчика. На них кинулись тітушки у балаклавах. Зав'язалась перша бійка в якій нападаючі відігнали місцевих. При цьому міліція, яка стояла поруч у бійку не втрутилась.

Сутички виникли на проїжджій частині проспекту Бажана. Активісти та захисники забудови почали кидати один в одного петарди та пускати феєрверки. Міліціонери втрутились у розбірки тільки після того, як до них прибіг полковник, який і віддав наказ розборонити сторони. До цього вони стояли і тільки спостерігали за бійкою.

Після години таких протистоянь тітушки втекли. Їм ніхто не перешкоджав. Тоді місцеві взялись доламувати огорожу. Міліціонери спробували завадити їм – затримали трьох найактивніших.

"Ми надавали допомогу кільком людям. Є зламані носи, розбиті голови. Одному з чоловіків порізали склом руку. Також до швидкої звертались люди з аналогічними травмами," - розповів один з волонтерів-медиків, які працювали тут.

Активісти перекрили проспект Бажана з вимогою звільнити затриманих та припинити будівництво. В даний момент на місце підтягуються правохоронці та небайдужі кияни.
ТОВ "Скай-Буд ЛТД" планує звести біля станції торговельно-розважальний центр. Землю тут отримали у 2009 році за часів мерства Леоніда Черновецького. За даними ЗМІ, в компанії серед засновників є чинний депутат Київради від "УДАРу" Сергій Котвицький.

Активно будувати почали у листопаді минулого року. Тоді місцеві жителі забили на сполох – впевнені, документи на будівництво отримані махінаціями. За Генпланом тут має бути рекреаційна зона. Тоді жителі мікрорайону кілька разів зносили його огорожу. Востаннє – наприкінці квітня тут під час бійки постраждали троє міліціонерів.

Зараз ви читаєте новину «Жорстоке побоїще на Осокорках: повна відеохроніка подій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути