понеділок, 13 серпня 2012 22:40

Кличко – керований політик. Йому я навіть руку не подам - Лановий

Кличко – керований політик. Йому я навіть руку не подам  - Лановий
Фото: rbc.ua

"Нунсівець" Володимир Лановий планує балотуватися до Верховної Ради на мажоритарному окрузі.

Про це він розповів у інтерв'ю Gazeta.ua.

Об'єднана опозиція обіцяла вам включення у список?

- Лановий такій опозиції не потрібен. У них свої погляди на розвиток суспільства і економіки, на жаль, вони далеко не проєвропейські.  А далі це вже в них треба питати. Мабуть всі прагнуть управляти фінансовими потоками, і влада і опозиція, але ніхто не хоче думати про те, щоб люди працювали і розвивали підприємництво.  Створена така шкарлупа  - бюджет, податки і таке інше. У цій шкарлупі влада змінюється, а у суспільстві нічого не відбувається. От що погано.

Ви говорили про це з кимось із керівників опозиції?

-  Я розмовляв із Тимошенко, коли провалювалась гривня.  Я говорив про те, що потрібно робити. Вона говорила: так ми будемо використовувати ваші напрацювання.  Але більше ніяких зустрічей не було.  Отаке в нас вийшло спілкування із керівниками опозиції.

Зараз є багато претензій до списків, зокрема опозиційних. Чому вони так вчиняють - не включили багатьох відданих людей?

- По-перше, бо немає професіоналів.  Коли партії створюються під одну особу, це шкодить. Це не має нічого спільного із демократією. Це приводить до того, що і фінансові кошти і місця у списках, і структурування йде зверху, а не знизу. Усе це приводить до краху партій. Ми бачили, таку начебто потужну партію – "Нашу Україну". Але вона потерпіла крах. Це ж саме буде і з Партією регіонів.

Юлія Тимошенко ще впливає якось на політику Об'єднаної опозиції?

-  Це дуже делікатне питання, бо я не маю якихось матеріальних доказів. Але дії нинішнього керівництва  "Батьківщини" достатньо неефективні, сумнівні. Можливо вони виходять з реалій, а можливо йдуть на компроміси з владою.  Але мені здається, що вони недостатньо відстоюють позицію, щоб протидіяти нинішній українські владі.

Що це за компроміси?

-  Наприклад  те, що перейшли до змішаної системи виборів. Це однозначно здача виборчого процесу і можливої наступної влади.

Чи вели Ви переговори з УДАРом? Вам обіцяли включити у прохідну частину списку?

-  Я рік працював на партію УДАР і був її членом. Не афішував цього, бо мене просили не афішувати. Я дещо очолював у цій партії, започаткував деякі речі – платформи. Не хочу приписувати собі якісь досягнення, але допоміг їм серйозно.  Думав, що це чесні відносини.  Напередодні з'їзду  я допрацьовував деякі документи, і мені сказали – усе добре. Але 1 серпня мене взагалі не виявилось у списку. Напередодні говорив з Кличком і він заявив про однозначність своєї позиції. Але уже 1 числа з'являються люди, яких взагалі не було у партії, чи якихось розробках. Є велике запитання до пана Кличка: хто йому вказує, і як він змінює людей?  Враження таке, що він не самостійний політик, а йому диктують.  Зрозуміло, що проти мене є сили,  спецслужби і так далі. Їм некерований політик не потрібний.  На жаль, Кличко мабуть керований політик.

Вам це якось пояснили?

-  Вони не хочуть пояснювати. Це поза мораллю пана Кличка. Він не буває на телефонному зв'язку. У нього все роздано помічникам. Він знає, хто йому телефонує, коли йому треба, то він перетелефонує.  Це його справа, адже кожен робить свій вибір. На жаль, партія через таку поведінку керівника безперспективна.  Це не тільки мене стосується. Є цікаві перспективні фігури, яким теж відмовили. Мене просто викинули.  Але ж у політиці так не можна, бо їм завтра ніхто не повірить.  Ні виборці, ні члени партії, ні навіть їх друзі.

Кому ще відмовили?

-  Вчора мені дзвонив Вахтанг Кіпіані, якому обіцяли підтримку на мажоритарному окрузі.  Але у список підтримки мажоритарників поставили іншу особу.

Тримаєте образу на УДАР?

-   Звичайно, а як ви собі це уявляєте?  Я працював, кожного тижня видавали мій матеріал, видавали персонально пану Кличку та його апарату.  По моєму матеріалу вони зараз збираються видати книжку, як інтерв'ю з Кличком.  Як можна не ображатися? Та я їм руку ніколи не подам.  Це безперспективно з точки зору розвитку країни – не треба таких політичних партій, які декларують одне, а роблять інше.  Які говорять, що вони чесні і відкриті, а самі працюють з чорного ходу.  Це ще одна маріонеткова структура, за яку не можна голосувати і радити підтримувати іншим людям. У нас були такі партії які приходили, їх розкручували, а потім вони здувалися, бо абсолютно пусті. Це буде такий самий варіант.

Як у списках опинився Пинзеник?

-  А ви запитайте, хто його привів. Чи його Ющенко привів,  чи може Пінчук? Бо без Кличка не обходиться жодна подія, де з'являється Кучма. Не знаю, це питання вже кулуарне.

Що плануєте робити далі?

- Братиму участь у виборах, самовисуванцем на мажоритарному окрузі. Поки не буду говорити на якому окрузі, бо треба пройти усі процедури. Документи я подав.  Почекаємо, бо я зараз на себе викликаю вогонь і протидію. Я це розумію, але ж про це треба говорити, бо що це за люди такі йдуть у політику?  Насправді проводити лінію олігархів, але виступати сучасними і красивими? Це обман людей.

Що Вам вдалося зробити за свого депутатства?  Можливо є якісь плани на майбутнє?

- Законодавство України – це ціла конструкція. Зараз ця конструкція спотворюється: вибиваються тверді складові, і  вносяться сумнівні та прогнилі.  Враження складається, що йде спроба відновити централізовану  економіку з диктатом бюрократичної адміністративної  машини, за якою стоять олігархи і корупційні бізнесмени. Це позбавляє економіку ринкового статусу та конкуренції, а значить і можливості інвестицій і розвитку.  Питання ж стоїть у принципово новому підході до законодавства. Бо та частина, що у більшості парламенту, нічого чути не хоче.  Вона навіть не хоче думати, бо голосує, як їй скаже керманич.  За місяць можна підготувати новий пакет законів, запропонувати новий Податковий кодекс.  Я дещо напрацьовую, усе у межах реального. Подивимось, наскільки це може бути дієвим.

 

Зараз ви читаєте новину «Кличко – керований політик. Йому я навіть руку не подам - Лановий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути