пʼятниця, 01 червня 2012 13:37

Кличко програв Черновецькому суд про захист честі і гідності

Кличко програв Черновецькому суд про захист честі і гідності
Віталій Кличко. Фото: kiyany.obozrevatel.com

Печерський райсуд столиці виніс рішення, яким задовольнив позов Леоніда Черновецького проти Віталія Кличка щодо захисту честі, гідності і ділової репутації, тим самим, фактично, прийнявши рішення, що Черновецький за роки правління столицею не завдав місту жодних збитків.

"Ухваленням такого рішення, в залі суду створили паралельну реальність, яка абсолютно не відображає того безладу, який відбувався в столиці впродовж 2006-2010 років за мера Черновецького", - наголосив представник Віталія Кличка в суді Володимир Бондаренко.

За його словами, суд "закрив очі на те, що з комунальної власності було виведено десятки тисяч гектарів землі, десятки тисяч квадратних метрів нерухомості. За безцінь віддали у приватизацію пакети акцій комунальних монополістів.

"Суд закрив очі на десятки порушених кримінальних справ за фактом розграбування столиці. Суд навіть закрив очі на заяви офіційних осіб, в тому числі генерального прокурора та голови КМДА Попова щодо масштабних зловживань, які були у місті Києві. Фактично суд навіть не розглядав ті докази, які надавала сторона відповідача", - сказав Бондаренко.

"Судовий процес був максимально непрозорим, суддя кілька разів відмовляла у допуску преси на засідання. Суд не дав змоги заслухати ряд ключових свідків у справі. Від самого початку суд став на бік Черновецького", - вважає представник Віталія Кличка.

Сторона Кличка має намір найближчим часом подати апеляційну скаргу і вважає за потрібне, якщо у системі українського судочинства не буде ухвалено правового рішення, звертатися навіть до Європейського суду.

Зараз ви читаєте новину «Кличко програв Черновецькому суд про захист честі і гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути