середа, 25 грудня 2013 12:03

Кличко перемагає Януковича в другому турі з відривом у 27% - дослідження

Кличко перемагає Януковича в другому турі з відривом у 27% - дослідження
Віталій Кличко. Фото: gazeta.ua

Президент Віктора Янукович програє всім опозиційним кандидатами у другому турі.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Центру соціологічних і маркетингових досліджень "Социс" і соціологічної групи "Рейтинг".

Соціологи відзначають, що якби президентські вибори в Україні пройшли в найближчу неділю, то 20,2 % опитаних підтримали б нинішнього главу держави Віктора Януковича, 18,6 % - лідера фракції УДАР Віталія Кличка і 9,4% - лідера фракції "Батьківщина" Аресеній Яценюка.

Ще 7,1 % віддали б свій голос за народного депутата Петра Порошенка, 5,1% - лідера "Свободи" Олега Тягнибока, 4,5 % - лідера Комуністичної партії Петра Симоненка, ще 0,9 % - лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медвечука. При цьому не брали б участь у виборах 14,7 %, ще не визначилися - 13,9 %.

Крім того, опитування показали, що якщо б у другий тур президентських виборів вийшли Янукович і Кличко, то за нинішнього главу держави проголосували б 25,2 % опитаних, за Кличка - 42,7 %. При цьому, 19,6 % - не брали б участь у другому турі, а 12,5 % - не визначилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп: Тетяна Чорновол - у реанімації (онлайн включення)

"Результат другого туру серед тих, хто братиме участь у виборах і визначився з вибором складав би 63,3% проти 36,7% на користь Кличка", - сказано в результатах дослідження.

Якби в другий тур президентських виборів вийшли Янукович і Яценюк, то за нинішнього президента проголосували б 25,8 % опитаних, за Яценюка - 35 %.

У разі виходу в другий тур президентських виборів Януковича і Порошенко, то за нинішнього президента віддали б свої голоси 25 %, за Порошенко - 33 %.

У разі ж виходу в другий тур В.Януковича і екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка зараз перебуває в ув'язненні, то за нинішнього президента проголосувало б 26,6 %, а за лідера опозиції - 32,1 %.

У разі, якби опонентом нинішнього глави держави у другому турі президентських виборів став Тягнибок, то за Януковича віддали б свої голоси 27,1%, а за лідера "Свободи" - 28,8 %.

Дослідження проводилося в період 7-17 грудня поточного року, опитувалися респонденти старше 18 років у всіх регіонах країни. Статистична похибка - не більше 1,8 %.

Зараз ви читаєте новину «Кличко перемагає Януковича в другому турі з відривом у 27% - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути