Ексклюзиви
пʼятниця, 26 травня 2023 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай зробив нову заяву щодо війни в Україні та її причин

Китай зробив нову заяву щодо війни в Україні та її причин
Китай озвучив причини війни в Україні. Фото: pixabay.com

Міністерство закордонних справ Китаю вважає причиною війни в Україні "проблеми, які накопичилися в управлінні безпекою Європи".

Війна Російської Федерації проти України є трагедією, якої можна було б уникнути, заявила під час брифінгу речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи візит китайського представника з політичного врегулювання Лі Хуея до Берліна.

"Китай завжди виносить власне незалежне рішення, виходячи із суті питання. Існують болючі уроки, над якими обидві сторони повинні серйозно замислитися. Українська криза, по суті, є проявом проблем, що накопичилися в управлінні безпекою Європи", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол пояснив, чому Китай не запросив Путіна на саміт

Китайські офіційні особи регулярно закликають до переговорів. Стверджують, що вони "за мир у всьому світі". Водночас повномасштабну війну в Україні КНР вперто продовжує називати конфліктом або кризою. Китай ніколи не засуджував вторгнення РФ в Україну і піддавався критиці з боку Заходу за свою позицію щодо війни.

На тлі постійних невдач РФ на фронті та потужних втрат у зброї час від часу з'являються повідомлення про те, що Китай постачає РФ зброю для війни проти України. Пекін ці заяви спростовує. Але й санкцій проти Росії не запроваджує. Водночас Китай не вважає війну в Україні агресією з боку Росії, хоча раніше Пекін і голосував за резолюцію ООН із таким формулюванням.

16-17 травня Україну відвідав спеціальний представник уряду Китаю Лі Хуей. Ця поїздка відбулася на виконання домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президента Володимира Зеленського та голови КНР Сі Цзіньпіна 26 квітня.

Для китайської делегації на чолі зі спеціальним представником уряду КНР у справах Євразії в Офісі президента провели брифінг щодо безпекової ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Китай зробив нову заяву щодо війни в Україні та її причин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути