середа, 28 липня 2010 09:45

Кирило вважає Януковича глибоко віруючим

Кирило вважає Януковича глибоко віруючим

Патріарх Московський і всієї Руси Кирило високо оцінює діяльність президента Віктора Януковича з точки зору поліпшення церковно-державних відносин.

Про це Кирило заявив в інтерв'ю телеканалу "Вести-24", запис якого відбувся у вівторок в патріарших покоях Києво-Печерської лаври.

"Як політик він (Янукович) спирається на православний світогляд", - заявив патріарх Кирило.

Так патріарх відповів на запитання про мотиви нещодавнього нагородження українського президента вищою нагородою Російської православної церкви - орденом святого князя Володимира (I ступеня).

Нагадавши, що нагородження було приурочене до "вагомої круглої дати" - 60-річчя з дня народження Януковича, патріарх Кирило охарактеризував президента України як "людину глибоко віруючу", яка, "як і належить президентові, служить справі духовної просвіти свого народу".

"Церква оцінює ці зусилля президента України, і з повною відповідальністю і глибоким задоволенням я вручив йому цей орден", - заявив предстоятель Російської церкви

Він також висловив задоволення "рівнем діалогу з представниками української влади і громадськості" в ході свого другого пастирського візиту в Україну. На думку патріарха, суспільство України "входить у пору своєї стабільності".

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Кирило вважає Януковича глибоко віруючим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути