середа, 05 квітня 2006 15:59

Кириленка звинувачують у корупції

Віце-прем"єр з гуманітарних питань В"ячеслав Кириленко, 37 років, подав до суду на депутата Василя Хару, 58 років, за образу честі, гідності та ділової репутації.

Приводом став матеріал "Путівка у звільнення" про проект ухвали щодо звільнення Кириленка з посади віце-прем"єра. Матеріал був опублікований у газеті "КОММЕРСАНТЪ-Україна".

На розгляд Верховної Ради проект вніс глава Комітету з питань соціальної політики і праці Василь Хара. Причиною даного законопроекту стали результати розслідування діяльності Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, проведеного комітетом.

У своїх коментарях до законопроекту Хара звинуватив Кириленка у втручанні в роботу Фонду. Депутат звинуватив віце-прем"єра і у втручанні в роботу тендерної комісії щодо закупівлі путівок у санаторії для безплатного і пільгового лікування та реабілітації громадян. Також, згідно з даними Василя Хари, за участю Кириленка керівництво Фонду отримувало "крупні відкати від санаторіїв, які виграли тендер".

Саме ці відомості, опубліковані в матеріалі "Путівка у звільнення", і стали причиною для судового позову.

Судове засідання за позовом В"ячеслава Кириленка відбудеться 7 квітня.

Василь Хара є членом фракції "Регіони України". В"ячеслав Кириленко - член "Народного Союзу "Наша Україна".

- Зараз ми вивчаємо, наскільки правильно були передані мої слова у публікації в газеті "КоммерсантЪ-Україна" по диктофонному запису. Такі різкі вислови, як ті, які були дані у "Комерсанті", не у моєму стилі. Я вважаю, що Кириленко намагається захистити честь мундира, проте у нас на руках є акти, згідно з якими він неодноразово втручався у роботу Фонду, - прокоментував депутат ситуацію, що склалася.

За матеріалами "УРА-ИНФОРМ"

Зараз ви читаєте новину «Кириленка звинувачують у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути