четвер, 15 грудня 2011 16:39

Кінах шукає, кого б покарати за штучне обмеження експорту зерна

Кінах шукає, кого б покарати за штучне обмеження експорту зерна

З'їзд Українського союзу промисловців і підприємців сьогодні переобрав народного депутата від Партії регіонів Анатолія Кінаха головою організації. За те, щоб переобрати його на наступний звітний період, проголосували усі 237 зареєстрованих делегатів, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Ми активно співпрацюємо із урядом, податковою адміністрацією, - наголосив Кінах у своєму виступі. - Бачимо позитивні тенденції в економіці, але в той же час погіршуються обсяги зовнішньої торгівлі, знижується присутність на ринку українського виробника. Уряд з нашої подачі прийняв програму імпортозаміщення. Але ж це не програма, а максимум концепція. В українському бізнесі визріває думка, що активи мають захищати закони, а не конкретна особа у владі".

За його словами, у державі недостатньо захищають хімічну промисловість.

"За результатами аналізу ринку до 70% хімічної продукції на українському ринку імпортного виробництва. Ми втрачаємо робочі місця та експортні кошти. Зараз окремі особи з урядових кіл лобіюють рішення, щоб ввести експортні мита на продукцію хімічної галузі. Це не припустимо", - вважає Кінах.

Він нагадав, що Україна вже втратила $1,5-2 млрд та ринки збуту через введення експортного мита на зерно.

"У липні-серпні, у найсприятливішій момент, ми штучно обмежили експорт зерна. Треба, щоб хтось відповів за це", - резюмував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Кінах шукає, кого б покарати за штучне обмеження експорту зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути