вівторок, 22 листопада 2011 14:17

Кількість госпіталізованих чорнобильців у Донецьку зростає

Кількість госпіталізованих чорнобильців у Донецьку зростає

Число голодуючих чорнобильців, які з 15 листопада проводять акцію протесту-голодування біля будівлі Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, зросла до 49 осіб.

Про це сказав член ініціативної групи протестуючих Едуард Капустін.

"У нас вже 49 осіб голодує, кількість зростає", - сказав він.

За даними представника ініціативної групи Володимира Петренко, тільки за вчора госпіталізовано 28 осіб. Ще четверо голодуючих було направлено до лікарні сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку продовжують голодувати близько 40 чорнобильців

Чорнобильці дивуються, чому протестуючих, які потребують медичної допомоги, везуть у звичайні лікарні, а не в спеціалізовану лікарню профзахворювань. "Ми б хотіли, щоб людей, яким потрібна медична допомога відправляли до лікарні профзахворювань, оскільки там створені радіологічні відділення, які займаються чорнобильцями. Ми в ній планово і непланово лікуємося. Там повинні бути ліки для нас. Устаткування для обстеження і там знаходяться ті фахівці, які можуть нас вивести зі стану голодування і пролікувати", - сказав Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці у Донецьку жалкують, що обрали президентом Януковича

На зміну тим, хто "вибув", приходять нові протестувальники, які в перший же день акції протесту написали заяви про початок голодування. Усього таких заяв більше двохсот, а голодування не змогли почати все одразу, тому що в наметовому містечку не вистачає місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти чорнобильців відкриють кримінальні справи, щоб "опустити на землю"

Протестувальникам активно допомагають донеччани. Крім того, на вході до наметового табору з'явилася картонна коробка з написом: "На підтримку акції чорнобильцям". У коробку пішоходи, які проходять повз обласного управління ПФУ кидають, хто скільки може.

Зараз ви читаєте новину «Кількість госпіталізованих чорнобильців у Донецьку зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути