понеділок, 17 жовтня 2011 11:03

Кілька тисяч представників ФПУ на Майдані погрожують владі страйками

Кілька тисяч представників ФПУ на Майдані погрожують владі страйками

Федерація профспілок проводить на Майдані Незалежності мітинг, присвячений Всесвітньому дню боротьби з бідністю.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Вони вимагають забезпечити громадянам конституційне право на працю, гідну і своєчасну її оплату, пенсію та заборону втручання органів влади у профспілкову діяльність.

Також вони вимагають від Віктора Януковича забезпечити виконання указу президента щодо подолання бідності та виконати передвиборчі зобов'язання щодо впровадження в Україні європейських стандартів життя.

Вони також вимагають від ВР встановлення мінімальної зарплати та мінімальної пенсії на рівні об'єктивно обрахованого прожиткового мінімуму. Від Кабінету міністрів вони вимагають негайної ліквідації заборгованості із заробітної плати та зі страхових внесків.

Наразі на Майдані Незалежності кілька тисяч людей. Вони тримають плакати: "Збережіть робочі місця!", "Прокуроры! Над вами тоже будет суд!", "Шануємо людину праці", "Забезпечити перше робоче місце молодим!", "Ветеранам — гідну пенсію!", "Бедность — не порок, а свинство олигархов!", "Спасибо за продленную молодость! Бабушки" та "Антикризисные меры — не за счет трудящихся".

Серед мітингувальників багато людей у білих накидках, на яких зображено перекреслений середній палець та напис "Умей защитить свои права". На інших накидках написано: "От СПИДа — презерватив, от работодателя — профсоюз".

Перед мітингувальниками виступив голова ФПУ Василь Хара: "Бідність — це шлях до соціальних вибухів та революцій. Загальнодержавна програма подолання бідності мали розробити у червні 2010 року, але її так і не представлено в парламенті. Дуже дивно, але ніхто так і не поніс за це покарання. Бездіяльність і байдужість до проблем простих громадян з боку влади змушує ФПУ переходити у жорстку опозицію. Ми змушені захищати свої права в судах та на вулиці. Ми попереджуємо владу, що профспілки готові на крайні заходи - проведення страйків. Якщо позбавити людей можливості жити по-людські, вони перестають бути людьми. Ми не допустимо такого відношення".

Інші виступаючі вимагали відправити Верховну Раду у відставку.

Наразі мітингувальники вирушають ходою до Кабміну та Адміністрації президента, аби передати їм резолюцію ФПУ із вимогами.

Зараз ви читаєте новину «Кілька тисяч представників ФПУ на Майдані погрожують владі страйками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути