четвер, 16 лютого 2017 12:00

Керівники САП та НАБУ покривають корупціонерів, що наживаються на торгівлі вугіллям з ОРДЛО - нардеп

Керівники САП та НАБУ покривають корупціонерів, що наживаються на торгівлі вугіллям з ОРДЛО - нардеп
Віталій Купрій

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура відмовляються розслідувати випадки корупції, навіть якщо йдеться про співпрацю з ДНР і ЛНР та життя учасників АТО. Про це заявив народний депутат Віталій Купрій під час брифінгу генерального прокурора України Юрія Луценка.

Купрій відзначив, що сьогодні суспільство не так цікавить, що робив злочинний режим Януковича, а те, чому його продовжують грабувати топ-посадовці. "Я завалений зверненнями, в яких співробітники прокуратури, вимушено видаючи себе за інших людей, розповідають у деталях, що, як і де грабується чиновниками", - заявив нардеп. Однак, за його словами, і НАБУ, і САП його звернення щодо вчинення злочинів фактично ігнорують.

"Я недавно направив заяву в НАБУ щодо корупції першими особами ДК "Укроборонпром". Близько 280 млн грн розкрадається, це завдає шкоди обороноздатності нашої країни. Але нуль реакції", - відзначив нардеп. Він також заявив, що повідомляв НАБУ про факти корупції у транспортній сфері, коли брати Дубневичі через транспортний комітет ВР отримують доступи до тендерів на "Укрзалізниці" і розкладають мільйони гривень. "Що робить пан Ситник? Відкриває провадження, висуває підозри, пауза, а далі все продовжується знову за старою схемою", - стверджує Купрій.

Він зауважує, що НАБУ постійно ігнорує рішення суду. "В мене є вже десь п'ять рішень суду Солом'янського району, які визнають незаконну бездіяльність детективів НАБУ, які покривають топ-корупціонерів", - відзначив нардеп. Купрій стверджує, що наприкінці літа минулого року міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик прийняв рішення закуповувати більше вугілля на непідконтрольних територіях, надавши преференції компанії "Донбасенерго", власниками якої є Олександр Янукович та Ринат Ахметов.

Водночас міністр ухвалив рішення не збільшувати виробництво електроенергії на АЕС. "Це чисто корупційне, лобістське рішення, про що я написав у НАБУ. Там відкрили кримінальне провадження, а через кілька місяців протиправно закрили, не допитавши жодної сторони цього конфлікту", - стверджує Купрій.

Народний депутат підкреслює, що НАБУ ігнорує свої обов'язки, і жоден детектив бюро досі не покараний через бездіяльність.

Зараз ви читаєте новину «Керівники САП та НАБУ покривають корупціонерів, що наживаються на торгівлі вугіллям з ОРДЛО - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути