вівторок, 04 грудня 2012 18:10

Керівники маленьких міст скаржаться на прогалини у місцевих бюджетах - у Казначейства немає готівки

Керівники маленьких міст скаржаться на прогалини у місцевих бюджетах - у Казначейства немає готівки
Фото: vsekommentarii.com

Від затримки виплат Державним казначейством України страждають маленькі міста. Місту Рогатин, що на Львівщині, влада заборгувала понад 700 тисяч гривень.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів міський голова Рогатина Володимир Гусак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бюджеті не передбачили коштів на закупівлю тв-тюнерів для "зомбування" українців

"Можливо, казначейство не винне, що гроші так довго лежать. Мабуть, владі бракує живих грошей. От і використовують ті, які мали б піти на оплати. Нашому місту заборгували загалом близько 700 тисяч гривень. Почалися проблеми у  серпні цього року. 360 тисяч — субвенції із державної казни, які повинні були надати на купівлю житла для афганців. Також субвенції на ремонти комунальних доріг, екологічних проектів, оплата робіт "Водоканалу", - розповів Усак.

Він додав що у Рогатині — майже 8 тис жителів, а бюджет міста становить біля 7 мільйонів. Однак ця сума могла б бути і удвічі більшою.

"Якби у нас не забирали надлишкові кошти, ми б могли мати бюджет 15 мільйонів. Нам встановили податковий коефіцієнт у максимальному розмірі — 1 відсоток. Якби його знизили, ці гроші ми могли б витрачати на реалізацію екологічних та енергозберігальних проектів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібен жорсткий режим економії, а не нарощування державного боргу — економіст

Міський голова міста Острог Олександр Шикер розповів, що заборгованість у цьому місті сягає 800 тисяч.

"Зараз на рахунках зависли 800 тисяч гривень. Наше місто розташоване у 30-кілометровій зоні від Хмельницької електростанції. Вони виділяють кошти містам у цій зоні, які ми витрачаємо на ремонт дитячих садочків, шкіл і так далі. Гроші прийшли на рахунок. Але ми не можемо їх зняти, адже у Казначейства немає готівки. Дякувати Богу, у нас хоча б затримки у виплаті бюджетникам немає, завдяки співпраці із губернатором", - наголосив чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Керівники маленьких міст скаржаться на прогалини у місцевих бюджетах - у Казначейства немає готівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути