вівторок, 14 лютого 2017 10:24

Керівник антикорупційного агентства розкритикувала своє відомство

Керівник антикорупційного агентства розкритикувала своє відомство
Фото: 112.international

Нинішній формат Нацагентства із запобігання корупції невиправданий.

Про це сказала голова НАЗК Наталія Корчак, передає "112 Україна".

"Створення агентства в тому форматі, який ми маємо, не зовсім виправдане. Наприклад, колегіальність прийняття рішень, колегіальна форма організації праці, коли всі до мене звертаються і кажуть, що я керівник органу і несу відповідальність за всіх, але при цьому я не можу пояснити, що ми всі рівноправні, а на мені лежить тільки додаткова організаційна функція та координація їх діяльності", - заявила Корчак.

Сьогодні система е-декларування працює. Однак НАЗК не має повноважень карати чиновників за неправдиву інформацію, зазначила глава відомства.

"Проблема в тому, що ми превентивний орган, ми не наділені функціями правоохоронного органу. Проводити оперативно-розшукові дії ми не можемо. Виконувати свої функції і перевірку декларацій, моніторинг декларацій, ми повинні без втручання в особисте життя. Що це таке - ніхто не знає. Це той випадок, коли Україна свого часу взяла на себе амбітні зобов'язання. Як я розумію, європейці не вимагали саме такої кількості декларацій від такої кількості людей. Була ідея про декларації топ-чиновників. А у нас все вийшло, як завжди", - наголосила Корчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До суду направили матеріали на трьох працівників Вищого госпсуду

У Національному агентстві із запобігання корупції затвердили порядок проведення перевірок електронних декларацій. Документ передали на затвердження в Мін'юст.

Зараз ви читаєте новину «Керівник антикорупційного агентства розкритикувала своє відомство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути