пʼятниця, 26 серпня 2016 15:55

Каськів пояснив, як опинився в Панамі

Каськів пояснив, як опинився в Панамі
УНІАН

Екс-голова Нацагентства з питань інвестицій Владислав Каськів, якого нещодавно затримали правоохоронці Панами, стверджує, що їхав у цей регіон для реалізації інвестиційних проектів.

Про це він заявив "Українській правді".

"Ми приїхали три тижні тому. Я аналізував інвестиційні проекти і можливості експорту продукції з України до низки країн регіону. Поєднував ділову і приватну поїздки з родиною. Планово мав повертатися в Європу в кінці серпня. З вересня у мене запланований досить жорсткий графік, пов'язаний з бізнесом", – розповів він.

Каськів додав, що досі очолює австрійську інвесткомпанію Ozario Holdings GmbH.

"Почав розвивати цю компанію з лютого 2015 року. Маю намір реалізувати бізнес-ідеї, народжені під час роботи в Комітеті економічних реформ і в агентстві. Сфера діяльності компанії – інвестиційна і консалтингова. Початкові пріоритети – інвестиції в Україну", – сказав він.

Розповідаючи про обставини свого затримання, він заявив, що міграційна служба Панами під час перетину кордону для поїздки в Коста-Рику запросила його на співбесіду для з'ясування міграційного статусу. Він додав, що в Коста-Рику планував поїхати на 2 дні як турист.

Також Каськів вважає, що його навмисне підстерігали в Панамі.

"Оскільки українські правоохоронці реалістично оцінювали свої шанси, то ніхто раніше і не звертався зі спробами екстрадиції мене з території Євросоюзу. Зараз, очевидно, розрахунок на зловживання двосторонніми відносинами з Панамою та відсутність практики у подібних політичних умовах", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каськіва можуть судити в Панамі

Нагадаємо, Каськіва звинувачують у причетності до розкрадання 2 млрд грн державних коштів.

2012 року він підписав угоду на $1 млрд з іспанською компанією щодо інвестицій в LNG-термінал. Його мали побудувати на Чорноморському узбережжі. Це дозволило б приймати куплений на міжнародних ринках зріджений природний газ і зменшити залежність від Росії. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка підписала контракт. З'ясували, що це Хорді Сарда Бонвехі — лижний інструктор.

Каськіва звільнили позаторік у березні — після перемоги Революції гідності. Він виїхав у Австрію. 18 серпня Генпрокуратура затримала його в Панамі.

25 серпня Генпрокуратура направила документи на депортацію Каськіва з цієї країни.

Водночас Каськів заявив, що у Панамі його ніхто не затримував.

Зараз ви читаєте новину «Каськів пояснив, як опинився в Панамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути