неділя, 28 жовтня 2012 17:01

"Карусель" в Єнакієвому - найсерйозніше порушення, виявлене КВУ на Донеччині

"Карусель" в Єнакієвому - найсерйозніше порушення, виявлене КВУ на Донеччині
Фото: tsn.ua

За станом на 15.00 у Донецькій області найсерйознішим порушенням, яке зафіксував Комітет виборців України є так звані "каруселі". Про це повідомив Сергій Ткаченко, голова КВУ в Донецькій області.

Неодноразове голосування одного виборця спостерігачі Комітету виборців України зафіксували зокрема в окрузі № 53 - в місті Єнакієве. Там було виявлено пересування між виборчими дільницями №№ 140841, 140855, 140871 двох автомобілів (чорний джип SsangYong і білий автомобіль Chevrolet Lacetti).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму вчителям наказали пред'явити фотографії своїх бюлетенів

З кожного з цих автомобілів виходило по 5 чоловік, які прибували на виборчу дільницю і голосували. Встановлено, що одні й ті ж особи проголосували як мінімум на трьох виборчих дільницях.

Після того як громадські спостерігачі були помічені невідомими порушниками законодавства, центральний офіс спостереження з метою безпеки цих людей (всі спостерігачі КВУ були жінками) вирішив відкликати їх з місця події. Комітет виборців України поінформував правоохоронні органи про подію. На даний момент невідомо, чи продовжується ця "карусель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК зафіксувала нові випадки неправомірного використання штампу "Вибув"

Також КВУ зафіксовані інші порушення - неточності у списках виборців в окрузі 52 (м. Дебальцеве), вкидання бюлетенів, виготовлених на принтері в цьому ж окрузі, але вже в місті Дзержинську. Число вкинутих невідомими бюлетенів не встановлено, однак було прийнято рішення продовжити голосування. До такого рішення прийшли з тієї причини, що ці бюлетені візуально відрізняються від справжніх і їх можна відокремити при підрахунку. В окрузі 59, в місті Курахово КВУ виявив відсутність інформації про політичні партії та кандидатів. В окрузі 44 - місто Донецьк - КВУ зафікісірован підвезення людей до ділянки 141947.

А у Дзержинській виправній колонії № 2 офіційні спостерігачі від всіх партій і кандидатів погодилися залишити приміщення, де проходило голосування, до 21.00. Це пропозиція виходила від членів комісії і обгрунтовувалося тим, що голосування на дільниці завершилося до 13.00.

Зараз ви читаєте новину «"Карусель" в Єнакієвому - найсерйозніше порушення, виявлене КВУ на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути