четвер, 14 березня 2013 08:13

Капранови: В Україні панує "містечковий авторитаризм"

Капранови: В Україні панує "містечковий авторитаризм"
Брати Капранови. Фото: www.greenpes.com

Україна сьогодні знаходиться на межі феодальної подрібненості та державності.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав письменник Дмитро Капранов.

Коментуючи доповідь американської розвідки, в якій говориться, що у своїй політиці Україна "дедалі більше скочується до авторитаризму президента" Віктора Януковича, він зауважив: "Це з розряду про японське вчення, або британських вчених. Тобто це нічого не означає, оскільки розвідка не може оперувати поняттям "скочується до авторитаризму", чи не скочується, бо це не їхня термінологія. Ця термінологія аналітиків, навіть стратегічних аналітиків політичного типу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС відчули рішучість Києва підписати Угоду про асоціацію

Зокрема, він наголосив, що Україна перебуває не в авторитаризмі, а в феодалізмі. "Це такий містечковий авторитаризм, коли в кожній землі, кожному районі існує свій, авторитарний властитель. Всім цим властителям дає індульгенції, право грабувати цей район верховний властитель. Тобто таке собі середньовіччя", - висловив думку Капранов.

За його словами, цікавим є той факт, що "всі ці васали можуть повстати". "Існує система феодалів, які можуть проти свого пахана затівати заговори. Наша система відрізняється від авторитаризму саме цим, бо це первинний феодалізм. Україна сьогодні знаходиться на межі феодальної подрібненості та державності", - резюмував письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінполіція вичавлюватиме ресурси із суб'єктів господарювання - експерт

Нагадаємо, за даними американської розвідки, у своїй політиці Україна "дедалі більше скочується до авторитаризму президента" Віктора Януковича, і це шкодить інтересам США в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Капранови: В Україні панує "містечковий авторитаризм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути