вівторок, 28 травня 2013 21:48

Каплін заявив: на честь ДАІ не посягав, бо хабарництво - відомий факт

Каплін заявив: на честь ДАІ не посягав, бо хабарництво - відомий факт
Сергій Каплін Фото: radiosvoboda.org

Народний депутат від партії "УДАР" Сергій Каплін не вважає, що своїми зверненнями до Генпрокуратури та МВС посягає на честь та гідність ДАІ. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

Нагадаємо, нещодавно до нього надійшов лист, в якому йшлося про факти корупції та хабарництва у Полтавському обласному ДАІ. Депутат оприлюднив дану інформацію через низку засобів масової інформації та звернувся до керівництва СБУ та МВС, Генпрокуратури з вимогою усунути порушення та притягнути до відповідальності винних працівників ДАІ. Міністерство внутрішніх справ України та Полтавське обласне ДАІ подали позов до суду проти народного депутата Сергія Капліна, щоб захистити честь ДАІ і міліції у цілому.

"До мене звернулися громадяни, які стали свідками, коли обговорювалася злочинна схема, вибудована у Полтавській області, яка функціонує у кожній області України, коли змушують співробітників ДАІ виконувати певний план. Причому, раніше це були якісь штрафи, а зараз це вже більш "вишукані" схеми, наприклад, евакуювання автомобіля на штрафмайданчик і т.д. Спілкувався з кількома даішниками, то вони перебувають у такому шоці, від все нових і нових розмірів планів, які їх змушують сплатити. І саме це мене змусило звернутися до ЗМІ, до Генпрокурора, прем'єр-міністра. До речі, прем'єр-міністр призначив особливе розслідування всіх цих питань, яке доручив провести міністру Захарченку на контролі у Арбузова. Тому що дійсно кричущий випадок. Якщо ви проаналізуєте мою публікацію, то ви побачите перешоджерело — людина, яка повністю володіє достеменно деталями схем, які працюють у ДАІ... Треба просто сфотографувати будинок керівника обласного ДАІ, щоб зрозуміти", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Капліна вже подали в суд МВС і ДАІ

Каплін вважає, що говорити, що у ДАІ немає хабарництва - "смішно".

"Вони провели місцеве службове розслідування. Начальник управління МВС сьогодні на прес-конференції сказав: "У системі ДАІ хабарів і хабарників немає. І через це ми подаємо на народного депутата Капліна і незалежне видання, яке опублікувало статтю, до суду, щоб захистити свою честь і гідність". Це просто смішно. Начальник управління МВС — це політична посада. І коли 99 відсотків українців, зокрема у Полтавській області, вважають, що у ДАІ безперечно є корупція, він не має морального права як політик заявляти такі тези. Це просто не нормально. Думаю, він вже отримав наганяй від міністра. Ви знаєте, політики при владі уникають дискусій на цю тему і висловлювань. А вони собі дозволяють", - зазначив нардеп.

"Які посягання? Факт (хабарництво в ДАІ — ред.) відомий. Хабарництво в МВС, на яке, до речі, платники податки виділяють щороку аж 16 мільярдів грн. - це одне з міністерств, яке найкраще фінансується. Там ціла армія співробітників. Це факт, який доведений побутом і відносинами між людьми і владою", - наголосив Каплін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я таки змушу його поважати депутатів" - Каплін про позов на Азарова

"Ударівець" вважає, що факти корупції, на які він поскаржився, розслідували за принципом "рука руку миє".

"Ми можемо казати, що хабарництва нема, або нічого довести не можемо. Але я з цим не згодний. І мої виборці вимагають від мене, як мажоритарного депутата, боротися з такими явищами. Для мене абсолютно нічого не значить їхній позов. Тому що я знаю, що вони позиватимуться у суд, який вони ж контролюють. Вони розслідували цю справу за принципом "рука руку миє". Тобто уявіть собі, МВС розслідує злочинну схему, яку культивувала ДАІ — складова міністерства. Цю практику потрібно припиняти, це просто смішно. Ми навпаки посилимо контроль за подібними прецедентами. Я оголошу цілу кампанію у регіоні і ми доб'ємося таки, що хоча б в одній області України завдяки зусиллям народних депутатів та громадськості ми суттєво скоротимо масштаби корупції", - додав Каплін.

Зараз ви читаєте новину «Каплін заявив: на честь ДАІ не посягав, бо хабарництво - відомий факт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути