понеділок, 15 жовтня 2012 11:37

Кандидат у нардепи Яценко хоче зробити з Умані італійське Сан-Ремо

Звернення народного депутата України, кандидата в народні депутати України Яценка Антона Володимировича

Шановні уманчани!

Умань є непересічним містом з унікальним географічним розташуванням. Умань фактично знаходиться в центрі України на приблизно рівній відстані від таких великих міст, як Київ, Одеса, Вінниця, Кіровоград, Черкаси та ін. При цьому місто має унікальне транспортне сполучення – повз Умань проходить найбільший в Україні автобан Київ-Одеса, яким щоденно проїжджають в південному напрямку і навпаки тисячі туристів з Росії та Білорусі.

З іншого боку, ми маємо в місті чудові пам'ятки архітектури, такі як Свято-Миколаївський Собор (1809-1812), а також перлина України - Національний дендрологічний парк "Софіївка", заснований у 1796 році.

Натомість, на моє глибоке переконання, місто, на жаль, не використовує свої можливості повною мірою, хоч і має надзвичайно великий культурний потенціал. Що я маю на увазі?

Я щиро вважаю, що місто Умань має стати такою самою культурною столицею країни, як, наприклад, містечко Сан-Ремо в Італії або місто Канни у Франції.

Я маю власний проект, який називається "Умань – культурна столиця України", який передбачає реалізацію низки масштабних заходів, спрямованих на розкриття великого потенціалу міста. За умови втілення цього проекту в життя, Умань стане розвиненим містом з прекрасною культурною аурою. Фактично за рік ми його не впізнаємо.

Перші кроки по проекту вже зроблено:

відремонтовано Свято-Миколаївський Кафедральний собор;

реконструйовано парк Черняховського – встановлено дитячий майданчик, поновлено освітлення;

проведено концерти зірок української та російської естради: БИ-2, Альони Вінницької, Ніни Матвієнко, Віктора Романченка.

Незабаром, 26 жовтня, буде відкрито фонтан "Шар щастя" (автором ідеї є один з найвідоміших скульпторів України Олег Пінчук), і який, без сумніву, стане ще однією окрасою міста. Ідея цієї споруди полягає в тому, що фонтан, виконаний у формі земної кулі з позначеним на ньому містом Умань, може обертати дотиком руки навіть дитина, незважаючи на 3-х тонну вагу "Шара". Це буде символізувати наші з Вами можливості – коли ми разом, то зможемо зрушити будь-яку справу.

Кульмінацією свята відкриття фонтану стане виступ зірки світової естради, легендарного співака Тото Кутуньо.

В рамках подальшої реалізації проекту в Умані з'явиться:

  • міський зоопарк на втіху дітям та дорослим;
  • великий луна-парк, що дасть можливість великого притоку туристів з усієї України, а також з закордону;
  • "Тюльпанова долина" поблизу Софіївського дендропарку;
  • підвісна канатна дорога;
  • штучна всепогодна ковзанка;
  • "Долина повітряних кульок" - ;
  • дитячо-розважальний комплекс "Поляна казок";
  • галерея мистецтв (свій мистецький "Арсенал");
  • капітально реконструйований міський будинок культури;
  • нове красиве приміщення РАГСу;
  • проведення художньо-мистецьких ярмарків та виставок;
  • щорічний фестиваль крижаних фігур під егідою одного з найпопулярніших скульпторів України Олега Пінчука;
  • постійно, не рідше одного разу на тиждень, великі масові концерти за участю зірок української та світової естради.

Відкриття нових туристичних маршрутів до Умані, зокрема з-за кордону, зробить місто "туристичною Меккою" всеукраїнського та світового значення та дасть потужний поштовх для розвитку всієї інфраструктури міста, транспортному сполученню, оренді житла, готельному й ресторанному бізнесу, посередницьким, консалтинговим та фінансовим послугам. Туристи та гості міста залишатимуть в місті великі гроші, які будуть конвертовані у реальні доходи мешканців Умані.

Усе це, в свою чергу, створить тисячі високооплачуваних робочих місць, активізує рух капіталів та перетворить Умань в високорозвинене, багате місто, яке здатне запропонувати своїм мешканцям комфорт проживання та великі перспективи.

Звісно, мої щирі наміри можливі лише за вашої безпосередньої підтримки та активної участі, шановні мешканці міста Умань. Разом ми зробимо все.

Щиро Ваш Яценко Антон

Зараз ви читаєте новину «Кандидат у нардепи Яценко хоче зробити з Умані італійське Сан-Ремо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути