субота, 09 липня 2011 14:48

Каддафі пообіцяв Європі війну

Каддафі пообіцяв Європі війну

Лідер Лівії Муамар Каддафі загрожує направити до Європи кілька сотень лівійських військових, щоб помститися західним країнам за спрямовану проти нього військову кампанію НАТО.

"Ви пошкодуєте (про скоєне), коли війна прийде в Європу", - заявив Каддафі, виступаючи перед багатотисячним натовпом прихильників в оточеному пустелею місті Сабха в 800 кілометрах на південь від столиці країни Тріполі.

За словами Каддафі, Сицилія, Канарські і деякі інші острови Середземного моря є споконвічно арабськими територіями і повинні бути "звільнені".

"Ми не боїмося їх. У нас немає іншого вибору, окрім як чинити опір, стати мучениками і боротися до самого кінця", - заявив Каддафі.

Раніше повідомлялося, що літаки країн НАТО, що беруть участь в операції "Об'єднаний захисник" в Лівії, за п'ятницю зробили 134 вильоти, в тому числі 46 бойових, знищивши один танк і командно-контрольний центр, а також ряд іншої військової техніки, озброєнь і об'єктів.

Сьогодні вночі в районі резиденції лідера Лівії прогриміли два потужні вибухи. З середини лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відходу Каддафі, який править країною більше 40 років. Протести згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і повстанцями.

СБ ООН 17 березня прийняла резолюцію, що передбачає введення безпілотної зони над Лівією і робить можливим іноземне військове втручання в ситуацію в цій північноафриканській країні.

У операції коаліційних сил, яка почалася 19 березня, беруть участь Великобританія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія, Норвегія. Керівництво кампанією в Лівії 31 березня повністю перейшло до представників командування НАТО. Як заявляє керівництво Північноатлантичного альянсу, мета операції "Об'єднаний захисник" - забезпечення ембарго на поставки зброї, безпілотної зони і заходів щодо захисту цивільного населення.

Мандат на операцію закінчувався 27 червня, але 1 червня НАТО продовжила операцію на 90 днів - до кінця вересня.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі пообіцяв Європі війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути