середа, 21 жовтня 2015 19:10

Кабмін схвалив закон проти Інтернет-піратства

Кабмін схвалив закон проти Інтернет-піратства
Фото: www.smolgazeta.ru

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 21 жовтня схвалив проект Закону України  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет". Проект, що містить дієві механізми протидії інтернет-піратству, найближчим часом буде поданий на розгляд до Верховної Ради України.

Повідомляє Урядовий портал.

"Одним із головних нововведень є досудова можливість видалення або обмеження доступу до інформації, що порушує авторське право. При цьому передбачено штрафні санкції в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходу за невиконання добросовісної вимоги щодо блокування нелегального контенту. Аналогічні штрафи загрожують у випадку відмови ідентифікувати користувача, який розмістив контент, що порушує авторські права", - йдеться у повідомленні.

Законопроект також містить важливі зміни до Закону України "Про нотаріат", які уможливлюють забезпечення нотаріусом доказів у мережі Інтернет.

"Захист авторського права, як одного з ключових активів у будь-якому бізнесі, є обов'язковою передумовою для залучення інвестицій в Україну. Тому дуже важливо позбутися сумнівного іміджу країни з високим рівнем інтернет-піратства. Для цього необхідні дієві механізми блокування піратського контенту. Саме такі механізми закладено в законопроект. Їх застосування дозволить розпочати ефективну боротьбу з інтернет-піратством", - зазначила Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

Нагадаємо, законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет" був розміщений для громадського обговорення на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на початку вересня. Документ входить до пакета законопроектів, розроблених Міністерством у рамках реалізації реформи системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін схвалив закон проти Інтернет-піратства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути