вівторок, 11 вересня 2012 09:11

Кабмін не буде мати контролю над телефонними розмовами українців - Богословська

Кабмін не буде мати контролю над телефонними розмовами українців - Богословська
Богословська божиться, що Кабмін не контролюватиме розмови українців. Фото: news.bigmir.net

Депутат від Партії регіонів Інна Богословська вважає неприйнятним ухвалення законопроекту, яким встановлюється державний контроль за купівлею карток мобільного зв'язку, у тому вигляді, в якому його подали на розгляд Верховної Ради.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон МВС про купівлю сім-карток за паспортом - дурнуватий – "нунсівець"

"Там є положення, які не влаштують ні більшість, ні опозицію, я в цьому впевнена. Це положення про те, що об'єм даних, який має пред'явити покупець сім-картки, буде визначатися не законом, а Кабінетом міністрів", - розповіла політик.

Також Богословська наголосила, що навколо цього законопроекту зараз забагато "страшилок".

"Нам треба буде послухати не лише авторів закону від Кабінету міністрів, але й представників правоохоронних органів. Проте, більше як в половині європейських країн ви не знайдете сім-карт, які продаються в ларьку. В двох третинах європейських країн ви не зможете обміняти валюту без паспорта", - наголосила вона.

Попри можливі зловживання і встановлення контролю над громадянами, на яких наголосив її опонент у студії "нунсівець" Юрій Гримчак, Богословська вважає, що врегулювати цю сферу необхідно.

"Коли населення у світі було мільярд, спецлужби знали про кожну людину, де вона знаходиться. Коли сьогодні нас сім мільярдів, і є електронний звязок, безумовно, ускладнюється все. Проблема, як відслідковувати порушення закону в мережі є. А відповіді на неї немає ні в Сполучених Штатах, ні в Україні", - додала вона.

Також за її словами, в законі немає ані слова про те, що доступ до персональних даних людини буде здійснюватись без її дозволу. Вона наголосила, що попри все, персональні дані мають бути захищені від можливих зловживань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів збирає дані про підкуп виборців опозицією – Богословська

"Люди завжди будуть сприймати це як зазіхання. Але якщо з'являються порушення, то ми всі від цього страждаємо. В парламенті також люди, і вони також зацікавлені, щоб наші приватні дані були захищені. Я не боюсь розголошувати свої дані, я просто не хочу їх віддавати. Мені боятись нічого, мій номер телефону в мене багато років. Я впевнена, що мої персональні дані мають бути захищені, і думаю, 450 депутатів у парламенті точно так само вважають", - пояснила політик.

На запитання ведучого про те, чи вірить вона, що держава дійсно може захистити персональні дані громадян, Богословська зазначила: "Я не вірю жодній державній гарантії, жодної країни в світі, які декларують захист електронних баз даних. Всі без винятку держави зловживають у цій сфері з однієї простої причини - вона не врегульована".

Зараз ви читаєте новину «Кабмін не буде мати контролю над телефонними розмовами українців - Богословська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути