середа, 05 березня 2014 19:30

До запровадження санкцій проти Росії залишилась доба – МЗС Франції

Якщо Росія не здійснить деескалації напруженості, створеної її вторгненням до України, "санкції будуть завтра, 6 березня". Про це сказав міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус.

Як сказав він в інтерв'ю одному з французьких телеканалів, ці санкції Євросоюзу стосуватимуться візових справ, поточних переговорів на економічні теми, а також активів певних російських олігархів, повідомляє Радіо Свобода.

Фаб'юс закликав стати на шлях діалогу, але нагадав, що завтра, 6 березня, відбудеться позачерговий саміт Європейського Союзу, який проголосує за ці санкції, якщо з боку Росії не буде деескалації.

"Ми очікуємо і сподіваємося, що Росія таки скаже нам сьогодні, що перспектива діалогу є, і саме це пропонуємо ми з Німеччиною: контактна група у складі кількох країн", – сказав міністр закордонних справ Франції.

Тим часом у Криму російські війська, які вторглися туди попередніми днями, і місцеві проросійські активісти продовжували нарощувати напруженість навколо заблокованих ними частин українських військових та інших силових структур. 5 березня з'явилися повідомлення, що у Ялті невідомі викрали генерал-полковника Державної прикордонної служби України Михайла Коваля, а у Сімферополі озброєні люди захопили спецпосланця генсека ООН Роберта Серрі.

Нагадаємо, що 3 березня верховний представник Євросоюзу Кетрін Ештон заявила, що ЄС не прийняв рішення щодо санкцій відносно Росії, а тільки обговорив можливість призупинити з РФ переговори щодо лібералізації візового режиму.

Тоді ж Ештон підтвердила, що Рада ЄС рішуче засуджує порушення суверенітету і територіальної цілісності України і закликає Росію до негайного діалогу з Україною.

Зараз ви читаєте новину «До запровадження санкцій проти Росії залишилась доба – МЗС Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути