середа, 10 квітня 2013 13:21

Із тестів ЗНО не прибирали жодних історичних постатей - Табачник

Із тестів ЗНО не прибирали жодних історичних постатей - Табачник
Міністр пояснив, що було змінено курс історії 5 класу, в якому взагалі історичних постатей як таких немає. Фото: poltava.pl.ua

Із підручників і з тестів зовнішнього незалежного оцінювання не прибиралися жодні історичні постаті.

Про це на брифінгу у Кабінеті міністрів сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Коментуючи інформацію про те, що в курсі з історії деякі історичні постаті було замінено на інших, зокрема діячів часів СРСР, Табачник наголосив, що у тестах ЗНО нічого не змінювалося. А от щодо підручників, то тут мова йде про курс 5 класу, в якому взагалі історичних постатей як таких немає.

"Щодо неправдивої інформації, що з підручників зникла деякі постаті, то мова йшла про курс 5 класу "Вступ до історії", який був побудований за європейською моделлю", - розповів міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти викрили в дезінформації щодо питань про Бандеру та Шухевича у тестах ЗНО

Табачник пояснив: "У 5 класі на всю навчальну програму передбачається аж 12 годин історії. А як же ми хочемо дати другу іноземну мову з 5 класу, англійську – з першого класу, три уроки фізкультури замість одного, й інформатику? Ми не можемо, згідно з санітарними нормами, щоб дитина працювала більш, ніж це передбачено її віковими можливостями".

Тому вступ до історії у 5 класі і складає 12 годин, розповів він.

"Там розглядається три теми і всі вони побудовані на первинних навичках: як збудити інтерес до того, чи іншого предмету. Перша тема: яким чином історики довідуються про минуле, друга – оглядова, і третя – які пам'ятники минулих часів збереглися у вашому регіоні. Там немає ні Маркса, ні Леніна, ні Шухевича, ні Бандери. Там іде 12 годин для маленьких дітей", - запевнив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Із тестів ЗНО не прибирали жодних історичних постатей - Табачник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути