четвер, 25 квітня 2013 09:06

Із призначенням перевиборів мера Черкас може повторитися київський сценарій - глава КВУ

Із призначенням перевиборів мера Черкас може повторитися київський сценарій - глава КВУ
Черненко прогнозує, що у разі визнання законності відставки мера, виборів у Черкасах не буде дуже довго. Фото: tvi.ua

У Черкасах, як і в Києві можуть довго не призначати вибори мера міста.

Така думку газеті Комерсант-Україна висловив глава Комітету виборців України Олександр Черненко, коментуючи успішне голосування за відставку мера Черкас Сергія Одарича.

На думку Черненка, Партія регіонів не зацікавлена в проведенні виборів мера.

"Якщо буде доведено, що відставка Сергія Одарича відбулася, то виборів у Черкасах не буде дуже довго - сумніваюся, що Партія регіонів знайде популярного кандидата, який зможе перемогти: особливо якщо секретар міськради "регіонал", думаю, там повториться ситуація, що склалася в Києві", - заявив Черненко.

При цьому в опозиції все-таки розраховують, що секретар Черкаської міськради, представник фракції Партії регіонів Віктор Горкун звернеться до Верховної ради із проханням призначити позачергові вибори мера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провідний черкаський опозиціонер заявив, що "Батьківщина" - йому не указ

"Батьківщина" зобов'язана була скористатися протиріччями в більшості й проголосувати за відставку мера! Наша вигода полягає в тому, що партія буде висувати свою кандидатуру й робити все, щоб представники опозиції перемогли", - заявив заступник голови парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський.

Він підкреслив, що в партії ще не визначилися з кандидатом у мери.

"Можу точно сказати, що ця кандидатура буде погоджена з нашими партнерами - партіями "Свобода" і УДАР", - відзначив Пашинський.

Як відомо, рішення про відставку мера Сергія Одарича ініціювали представники фракції Партії регіонів, а підтримали 40 із 60 депутатів Черкаської міськради - у тому числі від опозиції.

Одарич заявив, що його звільнили незаконно, і він планує оскаржити свою відставку в суді. Виконувати обов'язки мера буде секретар міськради Віктор Горкун.

Зараз ви читаєте новину «Із призначенням перевиборів мера Черкас може повторитися київський сценарій - глава КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути