середа, 08 липня 2015 09:59

Із ГПУ масово вивозять цінні речі, як із "Межигір'я" - нардеп

Із ГПУ масово вивозять цінні речі, як із "Межигір'я" - нардеп

Після затримання двох високопоставлених чиновників прокуратури, з будівлі Генпрокуратури почали вивозити цінні речі. Тим часом, в Раді почали збір підписів за відставку Шокіна.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив нардеп ("Народний фронт") Андрій Левус.

"Насправді ситуація, яка є в ГПУ, це не секрет, те, що там відбувається. Ми зверталися, можливо, десятки раз і разів п'ять були у Гузиря з приводу діяльності Бойко, Бакуліна, Льовочкіна, Фірташа, Єремєєва, всіх інших. Завжди для нас були такі дитячі відповіді, відмовки, які завжди підштовхували тільки до одного висновку: власне, ГПУ і покриває всю цю діяльність цих всіх товаришів олігархів. Відповідно, крім того, знаєте про великий скандал, про який неодноразово говорив В'ячеслав Константиновський, про те, що ГПУ вимагала хабар в розмірі 3 мільйонів гривень з підприємців. І початок цієї спецоперації фактично в цій справі, коли до цього підприємця звернулися в черговий раз про те, що необхідно дати великий хабар ГПУ. Давид Сакварелідзе відгукнувся на цю ситуацію. І досить швидко відреагував. Треба віддати належне і СБУ, реакція якої була швидкою. І тільки завдяки тому, що діяли на межі фолу, були взяті ці хабарники і вилучені великі суми коштів. Але формально порушення не було. Якби це йшло за звичною схемою, повірте мені, нічого не було б виявлено, ніхто не був би затриманий і арештований", - розповів нардеп.

"Головне слідче управління розглядає особливо важливі справи, які знаходяться під особистим контролем генпрокурора України. У мене дуже просте питання: за що ці гроші, які в цих кабінетах лежать, і кому вони призначалися? Тому що цей заступник керівника Головного слідчого управління, очевидно, це не найвища ланка, куди цей ланцюжок вгору рухався. І тут той, хто його призначав, повинен бути автоматично звільнений", - додав він.

"Другий момент. Дуже хитро зараз Гузир говорить на прес-конференції, що не було кримінального провадження проти Давида (Сакварелідзе. - ред.)... Але за фактом захоплення держустанови воно було. Людина, яка дала вказівку відкрити це кримінальне провадження, також негайно повинна бути відсторонена від виконання своїх обов'язків і проходити таку ж антикорупційну перевірку", - підкреслив Левус.

"Я працював у СБУ Знаю очевидців цієї операції Більше того, був в курсі В'ячеслав Костянтинівський -... Один з тих, хто став формальною причиною Давид (Сакварелідзе. - Ред.).. Завжди був налаштований позитивно. Дійсно була спроба порвати посвідчення слідчого, блокувалися двері, говорилося, що ви завтра будете на вулицю викинуті і так далі. Повинна бути дійсно перевірка в ГПУ за фактом проведення цієї спецоперації Хто чинив опір, ці люди завтра повинні бути звільнені і не просто . звільнені, а по них належить перевірка. І, повірте мені, вони також понесуть покарання", - додав нардеп.

"І дійсно зараз дуже багато чуток, що масово з ГПУ зараз відбувається вивезення цінних речей і всього іншого. Як із "Межигір'я", - заявив Левус.

Також він додав, що у Верховній Раді розпочався збір підписів за відставку Шокіна.

"Я думаю, що і пану Гузирю, і пану Шокіну слід ретельно вивчати долю Яреми. Зараз почався збір підписів за відставку генпрокурора України у Верховній Раді. Я думаю, що цей епізод прискорить і збір підписів і політичні рішення в рамках коаліції. Я думаю, що Давид (Сакварелідзе. - ред.) був би непоганим керівником ГПУ", - резюмував Левус.

Зараз ви читаєте новину «Із ГПУ масово вивозять цінні речі, як із "Межигір'я" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути