пʼятниця, 13 січня 2012 17:28

Івано-франківським ветеранам УПА та дивізії "Галичина" доплачуватимуть 500 грн

Івано-франківським ветеранам УПА та дивізії "Галичина" доплачуватимуть 500 грн

У 2012 році ветерани Української повстанської армії (УПА) та дивізії "Галичина" в Івано-Франківську отримуватимуть щомісячну доплату до пенсії у розмірі 500 гривень.

Зокрема, як повідомила прес-служба ВО "Свобода", ухвалюючи новий бюджет міста на 2012 рік, з ініціативи фракції свободівців депутати збільшили щомісячну доплату воякам УПА та дивізійникам. Вже в цьому році розмір надбавки становить 500 гривень.

Голова профільної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету, очільник місцевої "Свободи" Роман Онуфріїв зазначив: "Незважаючи на те, що центральна влада й досі тікає від правди, не визнавши вояків УПА героями, ба навіть скасовує присудження звання Герой України Романові Шухевичу та Степанові Бандері, ми на місцевому рівні намагаємося протистояти цьому свавіллю".

На його переконання, ветерани УПА та дивізії "Галичина" заслуговують на те, щоб їх визнали, оцінили їхню заслугу на шляху здобуття незалежності.

"Свобода" неодноразово зверталася з вимогою визнати вояків УПА, вимагала повернути звання Герой України провідникам Степанові Бандері та Романові Шухевичу, але ані президент, ані уряд не чують голосу громади. Тому ми на місцевому рівні робимо те, що дозволяють нам повноваження", – підкреслив Онуфріїв.

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківським ветеранам УПА та дивізії "Галичина" доплачуватимуть 500 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

130

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути