середа, 03 серпня 2011 19:33

Івано-Франківськ просить Януковича не чіпати Тимошенко
5

Фото: Фото: Ксенія Ліщинська

В Івано-Франківську біля будівлі обласного суду відбулася акція протесту "Зупинимо політичні репресії" проти переслідувань лідерки партії "Батьківщини" Юлії Тимошенко та інших опозиціонерів.

У пікеті взяли участь представники обласної організації ВО "Батьківщина" (ініціатор акції), обласного "Народного комітету захисту України", який об'єднує низку громадських організацій та політичних партій, депутати обласної, районних і міських рад, громадськість. Люди тримали в руках транспаранти з написами "Руки геть від Юлії Тимошенко!", "Ні — політичним репресіям!", "Не вір! Не бійся! Не проси!", "Просвіта" — проти політичних репресій!" тощо.

На мітингу виступили перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, депутат обласної ради, перший заступник голови обласної "Батьківщини" Олександр Левицький, голова фракції "Батьківщина" в обласній раді Юрій Романюк, співголова обласного НКЗУ Степан Волковецький та інші.

Гладій звернув увагу на те, що нова влада замість того, аби робити демократичні перетворення, спрямовує свою діяльність на побудову авторитаризму, свідченням чому є судилище в Печерському райсуді столиці.

"Влада боїться Тимошенко, бо розуміє, що лише вона реально може протистояти їй", - наголосив він.

Левицький вважає, що судовий процес над екс-прем'єром — це не процес проти однієї людини, а боротьба проти кожного українця.

"Нині влада посіяла "кірєєвщину", але завтра пожне "коліївщину". Народ України не терпітиме наруги, яку вчиняє над ним влада", — був категоричним у своїх висловлюваннях Романюк.

Учасники акції протесту прийняли резолюцію, яку надіслали президентові України Віктору Януковичу та на адресу Печерського районного суду м. Києва. Протестувальники вимагають від них закрити кримінальні справи проти Тимошенко, звільнити Луценка та інших політв'язнів, припинити політичні репресії, відновити свободу слова.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківськ просить Януковича не чіпати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути