середа, 09 жовтня 2013 19:30

Існує дві причини, завдяки яким нинішня влада виживає - політолог

Існує дві причини, завдяки яким нинішня влада виживає - політолог
Фото: gallery.korrespondent.net

Політолог Сергій Таран переконаний, що українці ладні терміти будь-яку владу, аби нічого не робити для покращення рівня життя. Завдяки цьому влада може утримуватись на своїх позиціях.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Існує різниця між тим, що українці думають про владу, і тим, що вони хочуть робити, щоби ця влада змінилась. Громадяни України дуже по-різному сприймають ці поняття — вони можуть категорично не сприймати владу, але нічого не робити, для того, щоби її змінити", - наголосив політолог.

Окрім того, за його словами, "влада виживає завдяки двом причинам". "Перша — в українців немає традиції захищати свої інтереси, а по-друге — ми не маємо хороших менеджерів в опозиційному таборі, які би могли мобілізувати громадян", - резюмував політолог.

Нагадаємо, результати дослідження, яке GfK Ukraine здійснила у серпні 2013 року, свідчать про те, що у 41% громадян у віці старше 16 років нинішня українська влада викликає байдужість. Порівняно до аналогічного опитування, яке було проведено у березні 2012 року, частка байдужих до влади українців зросла на 10 п.п.

Одночасно зменшилася частка респондентів, які відчувають до влади страх та боязнь (з 8% у березні 2012 року до 4% у серпні 2013 року). З іншого боку все менше українців мають бажання допомогти нинішній владі (6% зараз проти 9% у 2012 році), відчувають симпатію (1% проти 3%) та співчуття (6% проти 10%). У 27% українців такі негативні відчуття до влади як ненависть, презирство, роздратування з'явилися за останні чотири роки.

Зараз ви читаєте новину «Існує дві причини, завдяки яким нинішня влада виживає - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути