середа, 12 грудня 2012 13:56

"Харизма Тимошенко "тушок" витримала, чи вдасться це Яценюку - під питанням" - експерт

"Харизма Тимошенко "тушок" витримала, чи вдасться це Яценюку - під питанням" - експерт
Олексій Голобуцький переконаний: опозиція має принципово діяти щодо "тушок". Фото: www.unn.com.ua

Опозиція має принципово діяти щодо "тушок".

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький, коментуючи ситуацію, яка виникла з двома депутатами від "Батьківщини" Олександром та Андрієм Табаловим.

"Після того, як виникла ця ситуація, я думаю, опозиція разом зі "Свободою" має принципово діяти і обстоювати принцип "жодної толерантності" до цих людей — не пускати їх, якимось чином тиснути на них, навіть якщо вони отримують депутатські мандати, тобто, зробити такого роду деструкцію. Тоді такі люди, особливо якщо це мажоритарники зрозуміють, що якщо з першого дня тебе називають "зрадником", важко буде очікувати, що через 5 років тебе заново оберуть. Це все таки буде мотивація для того, щоби подумати, перед тим як перейти в іншу політичну силу", - наголосив він.

Водночас, Голобуцький підкреслив, що проблема для політичних сил таки залишається.

"На жаль, не ідеологічними критеріями керуються лідери партій, коли таких людей беруть до себе в список, чи дають можливість балотуватися по округу. Це найголовніше. Табалових, Васюника і ще прізвищ 5-6 називали ще місяць-два назад як потенційних "тушок". Це люди з бізнесу і пов'язані з владою, бо весь бізнес пов'язаний із владою", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з Табаловими свідчить про корумпованість опозиції - експерт

Голобуцький наголосив: "Це зараз серйозний виклик для Яценюка. Харизма Юлії Тимошенко витримали оцей негатив "тушок" у минулому парламенті, хоча вона несла персональну відповідальність за те, що фактично третина депутатів перейшла в провладну більшість у 2010 році. А Яценюк був чистий в цьому плані. Тепер він має таку саму проблему. Один з аргументів на його користь було те, що він був незаплямованим. Тепер і він заплямований і на його совісті є дві "тушки" як мінімум, яких він особисто приймав. Він несе відповідальність за це. Чи витримає його харизма — це питання".

Водночас, політолог зауважив, що відповідь на цю ситуацію Яценюка є досить гідною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роль парламенту в житті країни стала мізерною – експерт

"Він добре поступив, на відміну від Юлії Володимирівни. Але, знову таки, у нашого населення інші принципи моралі. Це для інтелігенції може щось значить (вибачення). А для виборців "Батьківщини" більше значить, як людина себе поводить. Тимошенко це просто ігнорувала. Яценюк пішов іншим чином, може навіть більш правильним. Подивимося, наскільки це буде із розумінням прийнято виборцями опозиції",- підкреслив Голобуцький.

Зараз ви читаєте новину «"Харизма Тимошенко "тушок" витримала, чи вдасться це Яценюку - під питанням" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути