неділя, 19 лютого 2012 17:39

Хакерські атаки - тренд майбутніх парламентських виборів

Хакерські атаки - тренд майбутніх парламентських виборів

Війна в інтернет-середовищі, використання мережевого ресурсу, хакерські атаки можуть стати одним із основних трендів виборів до Верховної Ради України, вважає політолог Вадим Карасьов.

"Хакерські атаки, кібер-кампанії та взагалі виборчі кібер-війни, я не виключаю, стануть одним із основних, ударних, центрових трендів нинішньої передвиборчої боротьби", – каже Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпачова: Ex.ua - єдиний доступ українців до культурних цінностей

На його думку, скористатися перевагами цього тренду зможуть більш швидкі, гнучкі та обізнані в сучасних технологіях політичні сили.

"Тут справа не у владі та опозиції. Але, як уже показала практика, адміністративний ресурс тут часто програє. Адміністративний ресурс – він не гнучкий. А інтернет-середовище гнучке, креативне та дуже активне. Якщо влада хоче контролювати всі ці процеси, їй потрібно бути більш гнучкою, креативною та мати у розпорядженні відповідних спеціалістів", – наголосив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів месників EX.UA обізвали кібертерористами і поскаржились в СБУ

На думку політолога, світовий досвід останні років показують, що адміністративна вертикаль програє мережевому ресурсу та хактивізму (термін, що виник від поєднання слів "хакер" і "активізм").

Нагадаємо, в Україні деякі сайти органів державної влади зазнали хакерських атак після закриття міліцією файлообмінника EX.UA.

Зараз ви читаєте новину «Хакерські атаки - тренд майбутніх парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути