вівторок, 28 липня 2015 16:41

Гузиря звільнили, щоб вберегти Шокіна — політолог

Гузиря звільнили, щоб вберегти Шокіна — політолог

 Відставка першого заступника генерального прокурора Володимира Гузиря це спосіб відкупитися від суспільства, аби вберегти на посаді Віктора Шокіна.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Басараб.

"Зволікання з відставкою Гузиря після резонансного конфлікту і звинувачення його підлеглих у корупційних зловживаннях свідчить про те, що це рішення приймалося надзвичайно складно. Не виключено, що на найвищому рівні. І виглядає спробою відкупитися від суспільства, аби зменшити градус дискусій щодо пана Шокіна", - пояснив політолог.

На його думку останні часті заяви Шокіна свідчать про те, що ситуація навколо персони генпрокурора загострилася і ГПУ починає імітувати роботу.

"Можновладці, які не збираються змінювати свій звичний спосіб життя, починають розуміти, що можуть не уникнути ганебної відставки з нинішніх посад. У них відбувається внутрішня боротьба — бажання й надалі збагачуватися на своїх посадах і розуміння того, що щось потрібно робити. Тому будь-які кроки влади — новації, реформи — виглядають, як подачка пересічним українцям, які вже багато чого розуміють", -зауважив експерт.

"На відставку Гузиря погодилися аби вберегти Шокіна. Але кардинальних змін не буде поки не буде на це доброї волі вищого керівництва держави. Зараз її немає", - додав Басараб.

Він не виключив, що Гузир  збереже свій влив у ГПУ через свого наступника Севрука.

"В українській практиці таке не вперше. Згадаймо Чеботаря, якого зі скандалом звільнили з посади заступника міністра внутрішніх справ. Проте це не завадило йому призначити на своє місце племінника. Чеботар і надалі користується усіма вигодами своєї колишньої посади і здійснює неформальну координацію діяльності нового заступника міністра. Не виключаю, що таке блюзнірство можливе і в Генеральній прокуратурі", - припустив Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Гузиря звільнили, щоб вберегти Шокіна — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути