вівторок, 28 липня 2015 12:30

Генпрокуратура отримала нового Гузиря — Волох про нового першого заступника генпрокурора

Генпрокуратура отримала нового Гузиря — Волох про нового першого заступника генпрокурора
фото: sled.net.ua

Новий перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук близький і до чинного керівника відомства Віктора Шокіна, і попереднього — Віктора Пшонки. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав член Люстраційного комітету, блогер Карл Волох. 

"Генеральна прокуратура отримала нове обличчя Гузиря. Це не те, на що сподівалося суспільство. Всі чекали, що новим першим заступником генпрокурора стане інший зам - Давід Сакварелідзе. Це центральна фігура в Генпрокуратурі, зважаючи на поганий стан здоров'я Шокіна. Генпрокурор знову нас намагається надурити. Очевидно, що президент говорив із ним в ультимативній формі і вимагав звільнити Гузиря. Адже був великий тиск суспільства. Тому Шокін поставив на його місце менш досвідчену, але надзвичайно близьку людину до Гузиря. Той із Севруком дружить. У них дуже теплі стосунки. Добре, що сталася відставка Гузиря. Але погано, що знайшли таку ж заміну", - зазначив він.

За словами Волоха, Шокін не зміг відстояти Гузиря.

"Шокін раніше заявив, що якщо піде Гузир, то піде й він. Порошенко зупинився. А вже зараз сказав: досить, це велика пляма на мені. Шокін погодився і призначив не дуже публічну людину. Але таку ж", - додав Волох.

На його думку, президент іще вагається що робити із іншим заступником Шокіна Давідом Сакварелідзе.

"Наприкінці вересня Шокін мав би піти. Без скандалу і не під тиском вулиці. Тому постане питання: кого призначити на його посаду. Можливо, придивляться і вирішать, що Сакварелідзе треба повчитися, набратися досвіду. Але зараз було б логічніше призначити його першим заступником", - наголосив Волох.

Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Віктор Шокін прийняв відставку свого першого заступника Володимира Гузиря. На його місце призначив Юрія Севрука, який донедавна був начальником головного управління нагляду за кримінальними провадженнями.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура отримала нового Гузиря — Волох про нового першого заступника генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути