Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2012 15:14

Спецтема: Закон про наклеп

Гузар закликав політиків не ховатися за законом про наклеп

Гузар закликав політиків не ховатися за законом про наклеп
Любомир Гузар закликав політиків не ховатися за законом про наклеп. Фото: ukrslovo.org.ua

Екс-глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Любомир Гузар висловився проти прийняття законів, які обмежують громадянські права, а саме проти криміналізації покарання за наклеп та обмеження мирних зібрань.

"Більшість народних депутатів Верховної Ради України бажають, щоб ті, хто на них робить наклеп, були кримінально покарані. Ніхто в світі не любить, коли його негативно критикують або на нього роблять наклеп. Наклеп сам у собі є негативним, бо не завжди відповідає дійсності, є неправдою. Але з наклепом треба вміти собі дати раду", - розповів Гузар, повідомляє прес-служба ініціативної групи "Першого грудня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ працюють не заради зарплати, а щоб донести правду — журналіст

На його думку, найкращий спосіб зберегти добре ім'я для кожного політика — "говорити правду, поводитися чесно і працювати заради інтересів людей".

"Це є єдиним шляхом, на якому не буде закидів і яким мають іти справжні політики. Закликаю не ховатися за подібні закони від людського осуду, бо не це є способом зберегти добре ім'я. Добре ім'я залежить від доброї поведінки та сильної волі працювати в інтересах громади та країни", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про наклеп не має права на існування — Кужель

Окрім того, Гузар пояснив, що для досвідчених політиків наклеп може бути нагодою спростувати, пояснити або зрозуміти свою помилку.

Зараз ви читаєте новину «Гузар закликав політиків не ховатися за законом про наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути