четвер, 07 березня 2013 01:15

Губернатором Полтавщини може стати мер Кременчука Олег Бабаєв

Губернатором Полтавщини може стати мер Кременчука Олег Бабаєв
Фото: kolo.poltava.ua

Найближчими днями президент України Віктор Янукович має підписати указ про звільнення губернатора Полтавщини Олександра Удовіченка.

Про це говорять інтернет-джерела. На його місце планує поставити нинішнього голову міста Кременчука, президента футбольного клубу "Ворскла" Олега Бабаєва.

"На рівні чуток така інформація ходить давно, з'явилася майже після виборів, - розповів Сергій Соловей, з партії "Наша Україна". - Бабаєв — це людина, яка асоціюється у влади з Костянтином Жеваго, мільярдером, власником гірничо-збагачувального комбінату в Комсомольську, народним депутатом. Свого часу, від входив до "Батьківщини", нині — позафракційний. Призначення Бабаєва, за чутками, розцінюють як реверанс перед Жеваго, тобто влада намагатиметься подружитися з мільярдером. В цілому кадрова політика Януковича не піддається логічному аналізу".

Серед кандидатів на посаду губернатора називають також голову адміністрації Києва Олександра Попова, народного депутата Олексія Лелюка, голову Полтавського осередку партії "Удар" Віталія Кличка Петра Ворону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент звільнить губернатора Полтавщини?

"З цією командою, що нині при владі, ні за що не погодився би стати губернатором. Не можу жити у розрізі з власною совістю. Хоча після президентських виборів готовий очолити Полтавщину. Маю сильну команду і знаю, що робити, - сказав Петро Ворона. - Заміну Удовіченка можна пояснити тим, що стартувала президентська виборча компанія. Полтавщина провалила вибори — до Верховної Ради офіційно пройшов лише один регіонал. Ще кілька — замасковані під самовисуванців. Це не той результат, на який сподівалася влада. Тому поставлять людину, яка підвищуватиме авторитет президента. Сам Удовіченко — хороший губернатор, принаймні, не дозволяв дерибанити область, як це відбувається в інших регіонах. Він працював і дбав за людей. Але його команда заступників — слабка, викликає лише іронічну посмішку".

На думку Петра Ворони, кращим головою області міг бути Олександр Попов.

"Він дійсно господарник, - сказав Петро Васильович. - Кандидатура Бабаєва, можливо, привабила владу тим, що він ніби "помирився" з усіма політичними силами у Кременчуці, налагодив з ними роботу. Сподіваються, цю проекцію перенесе на Полтавщину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у Черкасах дарував автівки і звільнив чиновника по телефону

Мер Кременчука Олег Бабаєв утримався від коментарів: "Я нічого не знаю і коментувати не буду", - сказав.

Губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко неодноразово говорив, що знає про чутки.

"Мені відомо про ці розмови, - сказав раніше. - Голову адміністрації призначає і звільняє президент. Як станеться — так і буде".

У понеділок, 4 березня, колективу Львівської ОДА представили нового голову — Віктора Шемчука. Раніше він був прокурором АР Крим. До цього Львівщиною керував Михайло Костюк.

Зараз ви читаєте новину «Губернатором Полтавщини може стати мер Кременчука Олег Бабаєв ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути