субота, 21 січня 2012 13:13

Губернатора Черкащини опозиція визнала ворогом преси номер один

Губернатора Черкащини опозиція визнала ворогом преси номер один

Черкаська опозиція номінувала губернатора Черкащини Сергія Тулуба на звання "Ворога преси – 2011".

"Рада опозиційних сил Черкащини обговорила ситуацію із свободою слова в області і впевнена, що Сергій Тулуб заслуговує в цьому рейтингу на перше місце, - заявив координатор об'єднаної опозиції Леонід Даценко. – У 2011 році в області за мовчазної згоди губернатора було закрито опозиційний телеканал "Антенна", звільнено редакторів обох обласних комунальних газет, адміністративним чином наганялась передплата видання Партії регіонів. Загалом склалась важка атмосфера цензури, навіть депутатам обласної ради від опозиції було повністю закрито доступ до ефіру державної телерадіокомпанії "Рось" та до інших комунальних видань".

Весь перелік "злочинів" Тулуба проти преси опозиція виклала в листі-зверненні, яке направила на ім'я голови Національної спілки журналістів України Ігора Лубченка та голови Черкаського обласного осередку НСЖУ Сергія Томіленка.

"На прес-конференціях і нарадах Сергій Тулуб дозволяв собі принижувати діяльність журналістів, керівників електронних та друкованих засобів масової інформації, особливо ОДТРК "Рось", газет "Нова доба" та "Черкаський край". Волюнтаристська позиція керівника ОДА щодо інформаційної політики обласних комунальних газет зрештою призвела до звільнення головних редакторів „Нової Доби" та „Черкаського краю", – йдеться у зверненні.

"Характерно, що протягом 2011 року у комунальних ЗМІ практично була відсутня думка опозиційних політиків. Вважаємо, що в області створена обстановка залякування і приниження редакційних колективів комунальних та приватних ЗМІ. Чесна і об'єктивна позиція журналістів не сприймається чиновниками, а сам Сергій Тулуб заохочує своїми діями таке ставлення до них. Враховуючи вище викладене, переконані, що Тулуб Сергій Борисович – цілком може заслуговувати на звання ворога преси під номером один. Не сумніваємось, що переважна більшість журналістської спільноти області нас підтримає", - зазначили представники опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Губернатора Черкащини опозиція визнала ворогом преси номер один». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути