четвер, 05 липня 2012 22:30

Спецтема: Боротьба за "мову"

Губернатор Тернопільщини "втік" від місцевих депутатів до Києва?

Губернатор Тернопільщини "втік" від місцевих депутатів до Києва?
У приймальні кілька десятків тернополян прочекали губернатора майже півдня, однак той на своєму робочому місці так і не з'явився. Фото: karacool.com.ua

Губернатор Тернопольської області Валентин Хоптян не прийшов на сесію обласної ради. У відповідь депутати заблокували його приймальню.

Сьогодні у Тернопільській обласній раді відбувалася позачергова сесія, присвячена прийняттю закону про регіональні мови. Депутати хотіли почути офіційну позицію очільника Тернопільщини Хоптяна з приводу цього закону. Окрім того, губернатор мав прозвітувати про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області в 2011 році.

Попри те, що голова облради Олексій Кайда надіслав аж два запрошення на сесію для губернатора, Валентин Хоптян у залі так і не з'явився.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч пояснив, що Валентин Антонович перебуває у Києві - там відбувається засідання Кабміну. Проте депутатів така відповідь не влаштувала. Вони пішли у приймальню губернатора. Хотіли особисто передати йому звернення до президента та голови Верховної Ради з приводу нового закону про мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільська облрада розірвала співпрацю зі ставлеником Януковича

У приймальні кілька десятків тернополян прочекали губернатора майже півдня. На своєму робочому місці він так і не з'явився.

Тим часом обласна рада збирається виселяти губернатора і його підопічних із адміністративних приміщень – будівля належить саме обласній раді. Це рішення мотивують боргом адміністрації у понад 300 тисяч за комунальні послуги та енергоносії.

Таку суму заборгованості озвучив раніше у коментарі Gazeta.ua Кайда. При цьому він зауважив, що вигідніше здавати ці приміщення якійсь іншій структурі. Мовляв, так можна ще й наповнити бюджет.

Рішення про виселення депутати хотіли вручити Хоптяну. Наразі на дверях та ліфтах сьомого поверху, де розміщений кабінет очільника Тернопільщини, розвісили оголошення. У них сказано, що через розпочату процедуру розірвання договору оренди опломбування приміщень відбудеться вже сьогодні, 5 липня.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Тернопільщини "втік" від місцевих депутатів до Києва?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути