Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2012 17:55

Група "Перше грудня" ухвалила резолюцію: "Ми зібралися, щоб нагадати основи моралі"

Група "Перше грудня" ухвалила резолюцію: "Ми зібралися, щоб нагадати основи моралі"
Учасники групи "Перше грудня" закликали суспільство до діалогу. Фото: gazeta.ua

Головна проблема України — падіння моралі у суспільстві.

Такої думки дотримуються учасники ініціативної групи "Перше грудня". Представники цієї групи розпочали роботу над новим порядком денним країни.

Про це на прес-конференції розповыли учасники групи Богдан Гаврилишин та Вадим Скуратівський.

Представники ініціативної групи також представили резолюцію Національного круглого столу, в якій, зокрема, окреслили результати своєю попередньої роботи та поставили завдання на майбутнє.

Учасники групи закликали суспільство до діалогу з трьох основних напрямків: правова держава та правовладдя, земля як основний ресурс країни, виборча система та освіта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція скликала Національний круглий стіл

"Головна проблема України — падіння моралі в суспільстві, пов'язане із соціальними негараздами та несправедливостями", - переконані учасники групи "Першого грудня". Вони також наголосили, що місія інтелігенції та вільних людей України — "об'єднати зусилля заради духовного пробудження суспільства та звільнення творчої ініціативи людей, утвердження взаємної довіри та солідарності між різними сегментами суспільства".

Про це, зокрема, зазначається і в ухваленій резолюції.

"Ми зібралися тільки для того, щоб нагадати суспільству основи християнської моралі, - наголосив Вадим Скуратівський. - Інших виходів окрім якихось зусиль і з нашого боку, і з вашого немає. Треба працювати над перетворенням цього світу. І треба пам'ятати, що ми з дуже важкого світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович виправдовувався перед учасниками ініціативи "Перше грудня"

У свою чергу, Богдан Гаврилишин наголосив: "Ця ініціатива була на часі, бо відчули, що люди мають потребу в цьому".

Національний круглий стіл має стати постійним інститутом, який повинен давати імпульс людям, щоб урухомити процеси суспільного життя на засадах духовних вартостей, громадянських чеснот і спільного блага народу, переконані учасники ініціативної групи.

"У нас немає прямого політичного мотиву, - зазначив Гаврилишин. - У нас немає, що ми за ту, чи за іншу партію, чи підтримуємо тих, чи тих. Насправді, вважаємо, що духовно-моральні відродження прийде через суспільство. Тоді справді буде можлива трансформація на нормальну державу, яких дуже мало у світі є. І це, на мою думку, була хороша ініціатива в добрий час і матиме гарний резонанс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22 травня інтелігенція поговорить про новий порядок денний України

Учасники ініціативної групи "Першого грудня" повідомили, що впродовж червня — вересня 2012 року пройде серія регіональних круглих столів, на яких у широкому експертному та громадському середовищі будуть обговорені ці важливі теми.

Зараз ви читаєте новину «Група "Перше грудня" ухвалила резолюцію: "Ми зібралися, щоб нагадати основи моралі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути