Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2014 21:53

Громадські діячі Донеччини вимагають негайно заарештувати "уряд" ДНР

Громадські діячі Донеччини вимагають негайно заарештувати "уряд" ДНР
Фото: zik.ua

Донецькі журналісти, відомі громадські діячі, організатори проукраїнських акцій і родичі жертв терору звернулися до в.о. президента України Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і голови СБУ Валентина Наливайченка з колективним листом, в якому зажадали негайно притягнути до кримінальної відповідальності повний склад так званого "уряду" самопроголошеної "Донецької народної республіки".

"Ми вимагаємо притягнути за організацію і співучасть в терористичних діях усіх цих осіб, - говориться в зверненні, - оголосити їх в розшук на усій території України, накласти арешт на усе майно, що належить цим особам, і негайно взяти їх під варту. Вважаємо, що ці особи повинні понести максимально сувору відповідальність за організацію терактів і співучасть в тероризмі, захоплення адміністративних і державних будівель, привласнення собі владних повноважень, викрадення, тортури, вбивства, здирство і отримання викупу за заручників, переслідування журналістів за їх професійну діяльність, розбої, поргабування і мародерства, що здійснені на території Донецької області не лише ними особисто, але і підконтрольними їм "активістами" так званої "Донецької народної республіки".

Автори нагадують, що усі дії самопроголошених "членів уряду" ДНР спрямовані на підривання основ української держави. Тоді як серед членів "уряду" так званої "Донецької народної республіки" виявилися донецькі чиновники, українські офіцери, працівники правоохоронних органів і державних учбових установ України.

"У зв'язку з особливою важкістю здійснених цими особами злочинів, ми вимагаємо, щоб як додаткове, виняткове покарання, вони понесли і таке, як довічна заборона обіймати будь-які посади, пов'язані з виконанням державних функцій в державних установах на усій території держави Україна", - говориться в зверненні.

17 травня Гнеральная прокуратура України оголосила самопроголошені "Донецьку народну республіку" і "Луганську народну республіку" терористичними організаціями. На сайті "Донецької народної республіки" опублікований список "членів уряду", в якому вказані 24 людини. Серед них двоє громадян Росії, три співробітники Донецьких університетів, три чиновники, колишній командир спецпідрозділу "Альфа" СБУ в Донецькій області, два колишні співробітники міліції, два колишні працівники прокуратури, декілька підприємців, модний дизайнер і головний редактор офіційного друкарського органу Донецької міськради "Муніципальна газета". Увійшли до складу "уряду" і декілька представників маргінальних громадських організацій.

Троє з "членів уряду" спростували свою участь в терористичній ДНР - у тому числі колишній прокурор Донецької області, проректор Донецького національного університету і перший заступник начальника управління державної фінансової інспекції в Донецьку. Але інформація про високі пости, які займають ці люди в "Донецькій народній республіці" наразі залишається на офіційному сайті ДНР.

"Усі люди, які входять до складу цього уряду, є членами терористичної організації. Наша позиція з цього питання така ж, як і у Генпрокуратури України", - прокоментували в прес-службі Донецької облпрокуратури.

При цьому прес-служба наполягає, що жоден з діючих і колишніх працівників органів прокуратури України не давав своєї згоди на призначення на посаду "Генерального прокурора ДНР", а пропозиції зайняти пости в самопроголошеній республіці розцінюються як провокація.

Зараз ви читаєте новину «Громадські діячі Донеччини вимагають негайно заарештувати "уряд" ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути