пʼятниця, 22 квітня 2016 08:56

Гройсман поставив дедлайн викорінення корупції на митниці

Гройсман поставив дедлайн викорінення корупції на митниці
Фото: kmu.gov.ua

Українська митна служба має бути реформована найпізніше за три місяці.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на нараді з реформування митних органів за стандартами Європейського Союзу.

"Завдання є абсолютно просте – максимум за квартал, за три місяці, побудувати якісну систему управління ризиків, ліквідувати тіньові схеми, забезпечити якісний моніторинг і забезпечити технічними засобами митні переходи, побудувати якісну взаємодію з прикордонною службою і також з іншими правоохоронними структурами", - сказав Гройсман.

За його інформацією, у тіньових потоках знаходиться не менше 20% усіх платежів, які сьогодні здійснюються на митниці. Таким чином, щороку державний бюджет країни недоотримує близько 50 мільярдів гривень.

Гройсман наголосив на важливості прибрати підстави для корупційних дій. Також виступив за призначення "професійного і безкомпромісного" керівника митної служби.

На нараді були визначені першочергові кроки реформи митниці: удосконалення автоматизованої системи управління ризиками, запровадження автоматизованого розподілу декларацій і відеоспостереження під час здійснення митних процедур, а також уведення системи "єдиного вікна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розкрив алгоритм роботи з олігархами

Раніше керівник Одеської митниці Юлія Марушевська повідомила, що місцеве управління фіскальної служби виконує незаконні накази стосовно затримання експорту горіхів та товарів рослинного походження.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман поставив дедлайн викорінення корупції на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути