середа, 18 листопада 2015 07:00

Гройсман має піти у відставку — нардеп

Гройсман має піти у відставку — нардеп

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман мав би піти у відставку. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду щодо визнання незаконною постанови Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

"Після рішення суду Гройсман мав би понести відповідальність. Адже він тоді вів засідання. Одноосібно прийняв рішення порушити регламент. Не роздав депутатам письмове подання Генпрокуратури перед голосуванням за зняття недоторканності. Можливо, винен не лише він один, а й співучасники. В країні з розвинутим парламентаризмом взагалі б такого не сталося. Після грубого порушення спікер би пішов у відставку. Його б притягнули до кримінальної відповідальності", - заявив Луценко.

Відповідаючи на питання, чи не було в діях суддів політичного мотиву, нардеп віджартувався:

"Можливо, судді вже збираються на пенсію, можливо, є політичні домовленості".

Він переконаний, що Генпрокуратура ніяк не коментуватиме рішення суду.

"Генпрокуратура, швидше за все, замовчуватиме свою ганьбу й жодних заяв по Мосійчуку не робитиме. Бо порушення були з боку Верховної Ради, а не з боку Генпрокуратури", - наголосив він.

Нагадаємо, що сьогодні Вищий апеляційний суд визнав незаконною і скасував постанову Ради про зняття недоторканності та арешт нардепа Ігоря Мосійчука.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман має піти у відставку — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути