пʼятниця, 10 лютого 2017 00:50

Гройсман анонсував безвіз для українців до літа

Гройсман анонсував безвіз для українців до літа

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виловив сподівання, що остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму з ЄС може бути ухвалене вже до червня.

За словами глави уряду, він довіряє президенту Європейської Ради у питання безвізу. Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

"Фактично зараз, щомісяця будуть відбуватися певні технічні процедури, які дозволять орієнтовно, думаю, до червня місяця за термінами, вийти на остаточні рішення. Я побачив незмінну позицію президента Європейської Ради в тому, що безвізовий режим для України буде введено, я схильний довіряти", – сказав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський політик привіз в Україну повідомлення про безвіз

Очільник Кабміну також наголосив, що Україна могла б отримати безвіз ще в кінці минулого роу, однак цьому завадила міграційна криза в Європі.

"Якби не міграційна криза, що охопила Європу, ми б його отримали ще наприкінці минулого року. Принаймні рішення. Але оскільки ці міграційні процеси відбувалися і були в тому числі пов'язані з безпекою різних європейських країн, тому постало питання у тому, щоб зробити запобіжник: якщо, наприклад, у країнах безвізовий режим, як швидко прийнято оперативне рішення, наприклад, для того, щоб припинити цей режим", - сказав Гройсман.

Журналіст Рікард Йозвяк повідомляв, що Рада ЄС імовірно розгляне механізм призупинення безвізового режиму для України 13 лютого. При цьому голосування за процедуру на ньому не передбачається.

Раніше Йозвяк повідомляв, що Європейський Союз може ввести безвізовий режим для України з 12 червня.

Європейський парламент ухвалив скасування візового режиму для громадян Грузії. 27 лютого це рішення має ухвалити Рада Євросоюзу.

Скасування українським громадянам візових вимог обговорюватимуть з 28 лютого на тристоронніх переговорах Ради ЄС, Європарламенту та Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман анонсував безвіз для українців до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути