пʼятниця, 18 травня 2012 14:33

Грищенко закликав Євросоюз не припиняти розширення, незважаючи на кризу

Грищенко закликав Євросоюз не припиняти розширення, незважаючи на кризу
Костянтин Грищенко: ЄС залишається переконливим еталоном успіху. Фото: wek.com.ua

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко закликав Євросоюз не припиняти розширення, незважаючи на кризу.

Про це він сказав під час міжнародних дебатів "Україна-ЄС".

"Часи змінилися. Ідея європейського розширення вже не викликає в Європі такого беззаперечного ентузіазму, як раніше. Очевидно, що виклики глобальної економічної кризи та кризи єврозони наклала відбиток на економіку і, в першу чергу, на настрої європейців", - наголосив він.

Міністр додав: "На цьому тлі є одна річ, яка на перший погляд видається парадоксальною: ми живемо в Європі, де бідні європейці більш оптимістичні, ніж багаті. Зокрема, в той час як старі члени в ЄС скаржаться на необхідність змінювати свій стиль життя, більше заощаджувати, нові члени, кандидати і, тим більше, аспіранти засучують рукави і виявляють готовність робити домашні завдання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напруженість у відносинах України та ЄС має емоційний характер - європейський експерт

Він підкреслив, що Україна є однією із таких країн.

"Не зважаючи на кризу ЄС, незважаючи на відсутність консенсусу в Євросоюзі з питань перспективи членства, незважаючи на розчарування, пов'язані із затриманням підписання Угоди про асоціацію, європейська інтеграція залишається для нас пріоритетом номер 1", - запевнив голова МЗС.

Грищенко додав, що Європейський союз наразі, незважаючи на кризу, залишається найбільш переконливим талоном успіху і має дві принципові речі: демократію та економічний успіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підтвердження політичного бойкоту з боку ЄС немає" - міністр зовнішніх справ

"Звичайно, часи змінюються, але європейська ідея живе в Україні, - підкреслив він. – Вона заряджає енергією найбільш активні прошарки суспільства, всіх тих, кого у нас прийнято називати середнім класом".

"Зупинка розширення на півдорозі означатиме перетворення ЄС, прапороносців європейської ідеї, на закрите коло обраних країн. І тому гасло: "більше Європи", яке нині сповідується як рецепт виходу із кризи, викликає у нас надію. Ми розраховуємо, що ця надія перетвориться в реальність", - підсумував міністр.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко закликав Євросоюз не припиняти розширення, незважаючи на кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути